Истината, която всячески се опитват да скрият от нас!

Истината, която всячески се опитват да скрият от нас!

В нидерландският всекидневник NRC Handelsblad се появи сензационна публикация. Нейн журналист разказва за впечатленията си от своето посещение на територия в Донбаса, която все още контролира киевския режим. NRC пише буквално следното: „Украинските войници чувстват, че  тяхното присъствие е нужно не на всички. Те разбират това по начина, по който ги гледат местните жители. Войниците определят живеещите сред летящите снаряди като хора, очакващи с нетърпение идването на Русия“.

А популярната украинска медия „Страна“  представи резултатите от най-ново изследване на авторитетната агенция за социологически проучвания „Рейтинг“. То е озаглавено така: „За първи път от началото на войната числото на украинците, не одобряващи курса на страната, превиши процента на поддържащите властта“. Според украинските социолози, броят на тези, които смятат, че Украйна се движи в неправилна посока за пръв път от началото на войната, е превишил делът на тези, които одобряват политиката на киевския режим. Ако през октомври 2022 г. 81 на сто от украинците са подкрепяли властта в страната и против нея са били само 10 на сто, то сега, през февруари т.г., 36 на сто я подкрепят, но 46 на сто осъждат нейната политика. Това е коренен прелом в украинското обществено мнение, отбелязват експерти. Според тях сред населението на Украйна вече е формирана сериозна критична маса от недоволни хора. При това ясно е очертана  тенденцията тя да нараства в близките месеци.

Неоспоримият факт –  сред около 29-те милиона души, които живеят сега в Украйна са много  тези, които ще се радват, ако скоро Русия победи, е невъзможно да се появи в сурово цензурираните в „свободния и демократичен“ Запад, а вече и у нас, медии. Но е самата истина:  милиони са жителите не само в Донбас, а в цяла Украйна, които се самоопределят като руснаци. За тях киевския режим няма нищо общо с демокрацията – той е дикткаторски и неонацистки в същността си.

Нещо повече: те осъзнават, че денацификацията на Украйна – една от основните цели на руската специална операция, ще бъде ускорена, ако  и лично те  помогнат за това от вътрешността на страната. Независимо от жестоките репресии, от реалния риск  за собствения им и на техните близки живот. В последните месеци се появяват все по-често в публичното пространство съобщения за действия на проруски ориентирани жители  на Украйна срещу силите на режима на украинска територия.

„Страна“ съобщава за „странни“ инциденти в Украйна – според нея става дума за руски диверсионни групи, които действат вътре в страната. Така в  Лвов неизвестни са неутрализирали охраната на завод за сглобяване на бойни дронове, а след това са подпалили неговия склад с подготвени за изпращане на бойното поле апарати. Става дума не за един или два, а за хиляди – месечно в този завод се произвеждат около 5000 дрона. В Могилев-Подолския район на Виницка област партизани са взривили влакова композиция с военни товари, идващ от Молдовия и др.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) непрекъснато осъществява разследвания по  градове и села, с надеждата да открие граждани на страната, които съобщават на руснаците координати на въоръжения и складове с боеприпаси. А след това те нанасят удари по тях с високо точно оръжие. Независимо от жестоките наказания за следене на руски информационни средства – интернет, телевизионни канали и др., истината за провала на въоръжените сили на режима достига до украинците. А това означава, че в условията на тотална цензура и преследване на всякакво другомислие, се намират хора, които получават и разпространяват правдива информация. Като отчитат смелостта на подкрепящите Русия в Украйна и рисковете, които поемат с участието си в съпротивата срещу режима, руски медии съобщават за нова инициатива. В Русия сега се обсъжда да се учреди специална държавна награда за граждани, които действат в тила на врага.

Любопитното е, че дори заклети русофоби, като един от доскорошните съветници в офиса на клоуна-президент Зеленски и негов главен манипулатор – Алексей Арестович, вече говорят другояче. В началото на ноември 2023 г. той си призна, че е лъгал украинците в бързата победа на техните въоръжени сили в конфликта. „Аз създадох илюзии тогава, за да оцелеем. Днес аз ги разрушавам, за да живеем по-нататък“ заяви той.

А сега Арестович посочи най-странния факт в конфликта, който изумява все повече украинци. В програмата на украинския телевизионен журналист Василий Голованов той заяви, че руснаците смятат украинците за свои хора и затова старателно пазят мирното население. „Това е първият конфликт след 45-а година, в който граждани умират много по-малко, отколкото военни“.  Арестович даде примери не само с Виетнам и Афганистан, но и с истинския геноцид, който Израел осъществява срещу палестинците в Газа. Той сравни загубите сред бойците на ХАМАС и гражданското население на Газа. Руснаците не са осъществили нито една бомбардировка от типа „бомбен килим“ над мирно украинско население – за разлика от израелците над палестинското.

И тук Арестович е напълно прав – руските военни бомбардират изключително военни обекти и свързаната с тях инфраструктура в Украйна. А мирни украинци загиват най-вече от падащи ракети на разполаганите в жилищни квартали противовъздушни системи на киевския режим. И никакви постановъчни „масови убийства“ на мирни граждани, като псевдосъбитието в Буча, организирано от манипулаторите на Зеленски и техни консултанти-англосакси, не може да отмени тази реалност.

Арестович е прав, когато говори за огромната разлика в начина на воюване на Русия и Израел. Ако руските военни бомбардираха с „бомбени килими“, то за двете години на конфликта в Украйна нямаше да има останали живи хора. Докато Израел успешно се справя със задачата си да изтрие от земята палестинците: само за пет месеца неговите самолети и танкове убиха над 30000 души в Газа – предимно деца и жени. Раниха и осакатиха други над 70000 мирни палестинци – най-вече деца и жени. Това са най-новите данни, които изнесе генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Аданом Гебрейесус.

Но главната причина милиони украинци да очакват с нетърпение идването на руснаците е случващото се на територията на вече освободените от киевския режим региони. В края на януари т.г. един от водещите немски телевизионни канали – ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) даде възможност на свои зрители да зададат въпроси на директорът на московското студио на  ZDF Армин Коерпер. Той, заедно със снимачен екип, специално  посети Мариупол, за да получи независима картина на ситуацията в града.

Неговите отговори, дадени в реално време на зададените  от зрители въпроси, бяха истински шок за промитите германски мозъци. Те нямаха нищо общо с картината, изграждана им денонощно в продължение на две години от официалната пропагандна машина! Оказа се, че това въобще не е „град-призрак“, населението на което е обречено да живее в „истинска хуманитарна катастрофа“, както го представят непрекъснато овластени политици и обслужващите ги манипулатори на Запад (и у нас, разбира се!).  Армин разказа в ефира, че той и екипа му са се разхождали свободно и спокойно в града и никой не им е пречил да общуват с местни жители. Той бе категоричен: хората са с „проруски възгледи“! В града има електричество, чиста вода, отопление, интернет… Непрекъснато се откриват нови предприятия, ресторанти и т.н. За това Русия инвестира много пари – общо на четирите региона (Донецк, Луганск, Запорожието и Херсон) са предоставени над 6 милиарда долара, подчерта Армин. Хората сега свободно говорят на своя роден език – руския, докато по времето на киевския режим това всячески се е преследвало. Не е било възможно да се показват спектакли на руски език например. „За много хора това е още една причина да останат в Мариупол, а не да  заминат (в Украйна – б.м.) – тук те могат да говорят на своя език“, каза в ефира Армин.

Както можеше да се очаква неговите думи доведоха до ярост управниците и техните манипулатори не само в Германия, но и в редица други западни държави. Армин бе жестоко критикуван и  обвинен, че изкривява реалността. Та той се осмели да твърди, че жителите на Мариупол въобще „не признават, че се намират под руска окупация“! Армин заяви, че  с очите си вижда „многото реконструкции“, включително на „училища и цели жилищни блокове“ и др.

Впрочем това си е нормална практика за „свободния и демократичен Запад“. Там, а вече и у нас, стриктно следват правилото: истина може да е само това, което казват и показват  управниците и контролираните от тях медии.

Всичко различно от техните оценки и мнения незабавно се определя като тотална дезинформация…