Що да не спретнем една война срещу Русия?

Що да не спретнем една война срещу Русия?

https://avatars.mds.yandex.net/get-districts/370263/2a0000016a4f5ade068521e6906fa6d70edb/optimize

Случайно попаднах на текст на неизвестната за мен организация, помпозно нарекла се „Атлантически съвет на България (АСБ)“.  Имах чувството, че чета редове от най-лошият период на Студената война –  присъстваха изрази от типа „зловредна дейност на Руската федерация срещу България“, „заплаха от руска военна интервенция“ и т.н. Но особено стряскащи са категоричните искания на АСБ към управляващите: незабавно да бъдат прекратени започнати проекти на Русия у нас. Да се забранят полетите на руски самолети през българското въздушно пространство. Да се купят още американски самолети F-16 и да се разположат американски въоръжения и бази на НАТО на българска територия. Умниците от АСБ настояват да се намалят нашите дипломати в Русия и да се ограничи броя на руските дипломати у нас. Според тях непременно следва да се засили шпионирането на руските дипломати. Да се осъществява стриктен контрол върху дейността на Руския културно-информационен център в София, на „Домът на Москва“, както и на всички руски юридически и физически лица, които извършват търговска дейност в България. От  АСБ яростно призовават управляващите да обръщат особено внимание на издаването на визи на руски мъже на възраст между 18 и 60 години, защото най-вероятно имат военна подготовка. А руските граждани – собственици на недвижими имоти в България, да започнат да се разследват от българските специални служби. И не само това: напълно в духа на „атлантическите демократични ценности“ образите от АСБ настояват да се установи тотална цензура върху руските медии, да бъде спряно излъчването на руски телевизионни канали и да се блокира достъпа на българи до руски интернет сайтове. Естествено, АСБ настоява незабавно да бъдат премахнати и паметниците на съветската армия у нас. А българските депутати, министри и президента се предупреждават: според отношението им към тези техни предложения, те ще преценят, кои от тях са национално отговорни политици и кои не са. В сътвореният пасквил от АСБ не се посочва, как точно ще ги наказват, ако не ги слушкат. Но намека е, че няма да им се размине.

Когато нормален човек чете текста, сътворен от АСБ няма начин да не стигне извода, че за да станеш член на тази формация не е достатъчно да си неграмотен и да изпитваш патологична омраза към Русия. Трябва  и да си малко луд, а още по-добре ще е,  ако си повече. Следващият акт, който може да очакваме от АСБ, е  да поискат от родните политици и депутати незабавно да обявят война на Русия! И тя да се води дотогава, докато славните, гигантски и непобедими наши въоръжени сили не сразят и последния кръвожаден войн на президента Путин. Тогава ще възтържествува истинската демокрация, а върху прекрасната ни Татковина ще се изсипе рогът на изобилието. И ще последва саморазпускането на АСБ, защото „атлантизма“ окончателно ще е победил.

https://i0.wp.com/changeonelife.ru/content/uploads/2017/08/russkie-molodezhnie-video-7.jpg?w=640&ssl=1

Впрочем  що за ценности са „атлантическите“ сега не в Русия, а най-вече в самата Америка пишат все повече автори. Те наистина са разтревожени от опасността от реална ядрена война заради неадекватните действия на техните управляващи. Много американски наблюдатели и анализатори определят водената от сегашното тяхно външно министерство политика, като „безумна“. И не пропускат да подчертаят: тя се основава на лицемерие, двойни стандарти, демагогия, фалшификация… Политика, която все повече се разминава с истинските национални интереси на обикновените американци.

Стана ми любопитно: а кои всъщност са тези титани на мисълта, самоопределили се за „атлантически съветници“. За да разбера влязах в сайта им. След като прочетох имената им си отдъхнах – за  мой късмет съдбата ми бе  спестила дискомфорта да съм попадал в тяхно обкръжение. А и винаги съм предпочитал да си общувам с умни, почтени и отговорни хора. Но в интерес на истината с делата на някои от  тези „съветници“ добре съм запознат – през последните три десетилетия те попадаха неведнъж в медийното пространство най-вече заради участието си във всевъзможни далавери.

Някой би казал, че не си струва да се занимаваме с хора, които определено не са наясно, че днес не е 1990, а 2021 година. И вече не Америка и НАТО определят накъде ще върви света – решаваща за това все повече е  ролята на Русия и Китай. „Атлантическите съветници“ при това  са и напълно неграмотни за потенциала на руските въоръжени сили. Понятие си нямат за най-новите им оръжия – за тяхната недосегаемост от съществуващите системи за защита на САЩ и НАТО, за изключителната им мощност, прецизност, маневреност и далечина на действие. Благодарение на тях всеки агресор, който се осмели да нападне Русия ще бъде незабавно унищожен – в която и  точка на планетата да се намира.

А  колко са компетентни, силни, сплотени, организирани, координирани, ефективни САЩ и НАТО, целия свят разбра от реакцията им на пандемията от коронавирус. Америка например, бе буквално отнесена от Ковид-19. А да не говорим пък за вътрешната им сплотеност като общество – та там всеки момент може да пламне гражданска война!

Древните са ни оставили завета „Всички войни започват в умовете на хората“. За съжаление, съвети от подобни образи като тези от АСБ, могат да направят куп бели – не само на нас, възрастните, но  най-вече на децата и внуците ни. Информационният боклук, който те не престават да произвеждат и който охотно се тиражира от цензурираните медии у нас, съвсем не е безобиден. С активната си дейност за демонизиране на Русия – една велика славянска държава, те заплашват сигурността ни в утрешния  ден. Слугинажът на САЩ и НАТО, който в случая се изразява и в активно манипулиране на общественото мнение у нас, в насаждане на войнствена омраза към Русия,  до нищо добро няма да  доведе България. А една ядрена война, до която неизбежно ще се стигне с агресивното изграждане на образ на врага на Русия,  ще превърне в радиоактивна пепел не само русофили, но и фанатизирани русофоби. Включително и членовете на АСБ, които от прочита на пасквила им личи, че много обичат да си играят с живота ни.

https://i0.wp.com/mon.medikforum.ru/uploads/posts/2020-06/1591304860_o_1786640.jpg?w=640&ssl=1

Тези дни бившият американски президент Доналд Тръмп сподели в интервю за медията Fox News, че благодарение на абсурдната политика, водена сега от демократите, Америка губи страшно много пари. Заради това, че тиражира лъжи за Русия, блокира сътрудничеството си с нея, хиляди хора в Америка остават без работа. „Да се разбираме с Русия е добре, не е лошо“, заяви Тръмп.

За членовете на т.н. „Атлантически съвет на България“ утре никой няма и да си спомня. А що се отнася до откритата демонстрация на тяхната истерична ненавист към  Русия – една от най-могъщите държави в света, съм склонен да допусна, че те не влагат в това нищо лично. Със същата активност те ще я заменят с някоя друга, стига да им обещаят пачките с долари. Просто защото това си е техният бизнес.

В един стар виц мениджър по човешки ресурси казва на кандидат за работа:

– А сега ще направим тест, за да установим вашия коефициент на интелигентност.

– А какво е това? – пита кандидата.

– Теста приключи – отговаря мениджъра.

Поредният информационен боклук на родните „атлантически съветници“ ни доказва, че точно на тях не е необходимо да се измерва равнището им на интелигентност.

От текста им е пределно ясно  какъв е неговият коефициент.