За престъпленията им у нас мълчат, но другаде говорят!

За престъпленията им у нас мълчат, но другаде говорят!

Ако си общуваме единствено с големите медии у нас, строго цензурирани от олигарси и обслужващи ги родни и чужди управници, ще останем с впечатление, че украинският режим е невинна жертва на „зловещ агресор“. Ще научим, че „вманиачен диктатор“ от съседна страна, целенасочено разрушава детски градини, болници, училища, жилищни домове, убива хиляди невинни хора. Вече повече от десет месеца денонощно в главите на милиони наши сънародници се насажда демоничен образ на славянска Русия и нейният президент. За това работи всеотдайно мощен „интелектуален корпус“ – журналисти, университетски преподаватели, всевъзможни  „експерти“… И трябва да признаем –  техните дружни, ентусиазирани и нито за миг не преставащи усилия никак не са безуспешни. В главите на милиони наши сънародници, които благодарение на  родната ни образователна система и масовата култура вече са се отучили да ги използват за мислене, успешно е монтиран образа на Русия като най-страшен враг и на нас, българите.

Ако се запитаме защо е цялата тази лавина от лъжи и дезинформация, с която е претъпкано публичното ни пространство, ще открием и причината това да се случва. А тя е, че „коалицията на войната“ – парламентарно представените „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”, ревностно изпълнява заповедта на западните им господари: да бъде формирано у нас обществено мнение на ненавист към всичко руско. И така България безпроблемно да се включи още по-активно във водената от САЩ и съюзниците му опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия.

Но всеки наш съгражданин, който се интересува от събитията по света и у нас и има критично мислене, необходимо за да отсява информационният боклук, ще добие представа за случващото се днес в Украйна. Още повече, че цензурата все по-трудно успява да блокира алтернативните гледни точки. Появяват се все повече доказателства за шокиращи престъпления, извършвани  от украински военни и нацистки въоръжени формирования срещу руски пленници и мирното население на страната. Става ясно, че те всячески се толерират от корумпираната украинска администрация, създадена от клоуна- президент Зеленски и от управляващите я САЩ.

Ето някои примери за това. Андрю Милбърн е бивш полковник от морската пехота на САЩ, ветеран от войните в Ирак и Афганистан. Той е основател на частната военна компания Mozart Group, която сега воюва срещу руските подразделения в Украйна. Самият той прекара немалко седмици на украинска територия, командвайки своите части и обучавайки украински военни. Този човек, който най-малко може да обвиним в обич към руснаците, сега споделя публично впечатленията си от Украйна. Негово интервю за подкаста Team House  бе широко цитирано от много световни медии.

За Андрю в Украйна се извършват ужасяващи престъпления. Той коментира видеоклиповете на екзекутирани руски пленници от украински военни. Андрю твърди, че лично е виждал подобни шокиращи разума картини, както и множество други зверства, извършвани от украинци на фронтовата линия. Той е категоричен: Киев не спазва нормите на международното хуманитарно право и много често извършва военни престъпления! Международните конвенции просто се игнорират от повечето украинци. Това  тревожи дори виделите какво ли не американски наемници, които сега стават свидетели на „ужасяващи зверства“ в Украйна от страна на украински военни.

Андрю не е единственият свидетел, който говори за украински зверства. През ноември т.г. в интернет се появиха ужасяващи сцени на разстрелване от украински фашисти на 11 руски военнопленници в село Макеевка, Луганска област. На това зверско убийство на невъоръжени руснаци посвети своя публикация дори The New York Times. И ги определи категорично като реално военно престъпление. Но за разлика от влиятелният американски вестник повечето медии у нас се отказаха да го коментират и представяха най-вече украинската гледна точка на случилото се. Манипулативната машина на Зеленски използва и това поредно убийство, за да покаже  „героичните усилия“ и „доблестта“ на украинската армия срещу руските военни.

Това далеч не е единственото военно престъпление на армията на украинския режим. В интернет се появи и видео, което показва как украински танк гази ранен руски войник. Движението на танка се насочва от дрон. Известен е и случай, когато на военнопленник украински военни нанася девет удара с нож и т.н.

На чудовищните престъпления на украинският режим посвети своя публикация и немският всекидневник  Junge Welt. Нейният автор – Арнолд Шолцел, сравнява президентът Зеленски с Пол Кагаме – дългогодишен владетел на Руанда. Неговите въоръжени сили, всячески подкрепяни от САЩ, са извършили поредица от масови убийства – от деца до възрастни хора,  в Източно Конго. Така американците си осигуряват безпрепятствен износ от тази страна на злато, диаманти и много други ценни ресурси.

Арнолд пише, че в Украйна Зеленски ентусиазирано продължава това, което националистически и фашистки формирования правят вече осма година –  след 2014 г., когато САЩ организираха държавен преврат в тази държава. Източноукраински жилищни райони непрекъснато се обстрелват с артилерия, ракети, работят снайпери, които убиват мирни жители – жени, деца, възрастни хора. Самият Зеленски пренебрежително нарича своите рускоезични жители „вид“. Германските телевизионни оператори съобщават ежечасно и почти ридаещи за военните страдания на украинците, но те никога не включват в тях източноукраинците. За зверствата, осъществявани от украинския режим благодарна Америка вече му дари 40 милиарда долара само военна помощ за тази година, отделно и много други милиарди, пише Арнолд. Според него Зеленски е сред онези кървави фигури, които колективният Запад държи в колониите си от десетилетия, за да си осигурява в тях терор и раздори. Запада не иска мир в Украйна, а само нови рекорди в продажбите на оръжия, прави извод  Junge Welt.

Военната помощ, която  „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България” щедро предоставят  на украинския режим, несъмнено ще е пореден стимул за него да разширява престъпленията си. Но така прекрасната ни Татковина става и съучастник в тях.

Може да не се съмняваме, че партиите на войната с най-голямо удоволствие са готови да предложат на западните си господари и редица други услуги. Българско „пушечно месо“ например, което да попълни стремително топящите се украински въоръжени сили. И като нищо много наши сънародници могат да се окажат на бойните полета в Украйна.

Но що се отнася до лидерите на партиите на войната в своята безумна политика те не влагат нищо лично. За тях това  е просто бизнес, който ще добави още  тлъсти пачки към богатството им.