За него възрастта е просто някаква си цифра

За него възрастта е просто някаква си цифра

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 1200-630-kopiya-211.jpg

Има хора, които определено не приличат на връстниците си. Различават се от тях с фигурата си, походката, с жизнената си философия. И ако не ги познаваме трудно ще отгатнем на колко години са.
Един от тях е Ван Дешун. Той е от хората, за които възрастта е просто някаква си цифра. За своите 83 години Ван е с прекрасна фигура и превъзходно здраве. Той няма нищо общо със стереотипа за човек на тази възраст – едва движещ се, немощен, болен, вглъбен единствено в хапчетата си пациент.
Роден е в Шънян, който е административен център на провинция Ляонин в Североизточен Китай, край река Хункъ. Като млад е обичал да пее и танцува, да свири на различни инструменти. В завода, в който работел, имало артистична група и той се присъединил към нея.

А когато станал на 49 години заминал за Пекин.
За да оцелява там работел като “жива скулптура”. За това било нужно да имаш красиво и гъвкаво тяло и Ван започнал упорито да се занимава със спорт. Световна слава му донася участието в Китайската седмица на модата през 2015 година.

Въпреки своите 83 години Ван не престава да спортува. Всеки ден той плува по 800 метра в басейн. Три часа прекарва в фитнес-салон, където се занимава с тежести. През зимата се пързаля и с кънки. Не спазва диети, похапва всичко, което му се прияде.

Ван е баща на две деца, има и внучка. Но никой не го възприема като остарял дядо. Самият той твърди, че един от начините да провериш дали вече си стар е да попиташ себе си: готов ли си да пробваш нещо, което никога не си правил по-рано? И следвайки жизнената си философия – да опознава неопознатото, да изпитва неизпитаното, той се подготвя за първия си скок с парашут.

Ван не се е предал пред многото натрупани десетилетия, а е разбрал, че живота продължава и след като се пенсионираш. И може да бъде прекрасен и изпълнен с нови открития, радост и щастие.

-Става дума за вашия ум – казва Ван. – Природата определя възрастта, но не определя неговото състояние. Просто повярвайте, че можете да разкриете своя потенциал. А ако ви навести мисълта, че вече е късно да се занимавате с нещо, веднага я изгонете! Не и позволявайте тя да стане оправдание, за да се откажете от живота. Никой не може да закрие пред вас пътя към успеха, освен самите вие.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 554638a79b812.jpg

И ще трябва да се съгласим с думите му – с несекващата си жизнена енергия той самият е най-убедителното доказателство за тяхната истинност.
Както и за секрета да бъдеш здрав и да имаш прекрасна фигура: просто трябва да си активен и да не преставаш да се радваш пълноценно на живота си.