Защо техните дронове вече летят по странна траектория?

Защо техните дронове вече летят по странна траектория?

Броени часове след разрешението на  Джо Байдън да се използват американски далекобойни оръжия за нанасяне на удари по Русия, киевският режим се захвана ентусиазирано да върши това. Райони не само на Новорусия (освободените територии от режима на Зеленски), но и на „стара“ Русия, са подложени на интензивни обстрели с натовски оръжия. Съветникът на американският президент Джейк Съливан заяви в интервю за телевизионния канал CBS: украинците вече се възползват от разрешението на Вашингтон – те започнаха да удрят по територията на Русия с предадените им от нас оръжия!

На 7 юни в 11:00 часа  украинците атакуваха с няколко „пресно“ доставени им американски далекобойни ракети ATACAMS жилищни квартали в град Луганск. Убити бяха 6 мирни жители, други (над 60) получиха различни по тежест ранения. Унищожени бяха жилищни домове, повредени бяха две училища, три детски градини и др.

Късно вечерта в същия ден (в 21 часа) украинските военни хвърлиха френска управляема авиобомба по хранителен магазин, пълен с купувачи в село Садовое (Херсонска област). Когато хора  се притичаха да помагат на ранените, последва втори, още по-мощен удар. Той бе нанесен  от американска ракетна система за залпов огън HIMARS. Загинаха 22  мирни жители на Садовое, сред които и 9 годишно дете. Ранени са 15 души.

На 8 юни  по жителите на Белгород и областта, украинците изстреляха над 140 боеприпаса! В болница са изпратени 35 души, сред които и две деца. Сред ранените много са в тежко и крайно тежко състояние.

На 10 юни украинските военни удариха с натовски оръжия  по руския град Шебекино. Тежко ранени са трима цивилни – възрастен мъж и две жени, които са доставени в областната болница.

Това са само малка част от многобройните примери за терора над мирното руско население,  цинично осъществяван от свръх корумпирания режим на клоуна Зеленски (неговият президентски мандат изтече на 21 май т.г.). Той е невъзможен без най-модерните оръжия, които му доставят САЩ, НАТО и  Евросъюза. Както и без тяхната спътникова информация за обекти на руска територия, които да бъдат обстрелвани с ракети, снаряди, бомби и др. Което означава, че западните управници приемат за нормално избиването на руски деца, жени, възрастни хора… Точно така, както приеха за съвсем естествен и геноцида на Израел над палестинското население.

В края на май т.г. влиятелната американска медия Politico първа информира света за това, че президента Джо Байдън тайно е разрешил на киевския режим да  нанася „ограничени удари“ по територията на Русия с американски оръжия. За много наблюдатели тогава това бе шокиращо решение, защото  увеличаваше риска от рязка ескалация на конфликта.

Но се оказа, че това въобще не притеснява управниците на най-агресивната държава на нашата планета – САЩ. Американската медия Responsible Statecraft разказва за готовност на Американския конгрес да трансформира водената от САЩ опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия в директна (непосредствена). Конгресменът  Томас Кийн предлага в тазгодишния Закон за разрешение за националната отбрана да бъдат премахнати всякакви ограничения пред Украйна за нанасяне на удари по Русия с американски оръжия. С него е солидарен конгресменът Джейк Аучинхлос, който настоява да бъдат атакуванш руски обекти на енергийната инфраструктура, площадки, индустриални обекти…

Responsible Statecraft цитира американски експерти, които се съмняват в ползата на тези решения, защото те не са в състояние да променят нищо съществено в полето на сраженията. Марк Епископос, изследовател в института Куинси (един от най-влиятелните американски „мозъчни тръстове“) предупреждава, че това може да доведе  до пряк сблъсък между САЩ и Русия. „Украйна нанасяше удари по цели на руска територия, използвайки собствения си арсенал през по-голямата част от тази война. Но когато това се прави с доставяни от Америка оръжия и с предоставяне на западна разузнавателна информация, то  се размиват границите между подкрепа и активно участие. Това противоречи с твърденията на Белия дом, че САЩ „не е страна в този конфликт“, казва Марк. Според него подобно повишаване на залозите само увеличава рисковете за ответни руски удари – в Украйна или извън нея, без да носи реална стратегическа полза.

Естествено, Русия няма да търпи новата ескалация на конфликта, която подемат САЩ, НАТО и Евросъюза срещу нея. Тя вече предупреди за възможни доставки на свои модерни въоръжения на враговете на държавите, които ги изпращат на киевския режим и му разрешават той да ги използва за удари по нейната територия. Владимир Путин каза: „Ние засега не ги доставяме, но си запазваме правото да вършим това на тези държави или дори на някои легални структури, които изпитват определен натиск върху себе си. Включително от военен характер, от тези страни, които доставят оръжие на Украйна и  призовават тя да ги използва срещу нас. Ако те изпращат тези оръжия в зоната на бойните действия и призовават да бъдат използвани на наша територия, тогава защо ние да нямаме право да направим същото, да отговорим огледално?“  Според руски аналитици подобно решение ръководството на страната вече е взело. И вероятно сега  се избират районите, в които Запада и най-вече САЩ,  да се окажат в съвършенно нова за тях ситуация на реална заплаха.

Темата за възможният руски отговор на решението на САЩ и съюзниците му да разрешат на киевския режим да нанася удари по територията на Русия с техни въоръжения, се превърна в истински хит в западни медии. Различни аналитици и наблюдатели се опитват да предвидят реакцията на Русия. Много от тях я виждат в предоставяне на нейно ракетно оръжие в Близкия Изток, където се въртят твърде много кораби от държави-членки на НАТО. Не са изключени удари по танкери с нефт, предназначен за САЩ или Великобритания – рускиге врагове № 1 на Запад.

Британският военен експерт Александър Меркурис предполага, че Русия може да „оглуши“ американските дронове, които летят над Черно море. И не само тях, но също и американските авиационни комплекси за радионаблюдение и насочване (Airborne Warning & Control System – AWACS), както и други самолети. „И аз няма да се учудя, ако руснаците вече го правят. За това съдя по странната траектория, по която сега летят американските дронове“, написа Меркурис.

САЩ сами установяват, че тяхно оръжие, доставено на киевския режим, изведнъж се оказва в ръцете на престъпни мексикански наркокартели, а и на криминални групировки в много други държави. В зоната на сраженията руската армия вече е завладяла огромни количества от американски и на негови съюзници оръжия – от преносими зенитно-ракетни комплекси до ръчни гранати. Е, изведнъж може да се окаже например, че въздушното пространство на САЩ, а и на негови съюзници става изключително опасно за летене. Причината е, че „неизвестни“ терористи с произведени на Запад оръжия, започват да свалят летящи в небето на САЩ, в държави-членки на НАТО и Евросъюза, самолети. Или най-нови дронове-камикадзе, произведени на Запад, започнат да атакуват тамошни военни обекти – бази, складове, командни щабове и т.н.

Напълно е възможно и борците за свобода в Северна Ирландия, Шотландия, Уелс, Каталония, Корсика, Бавария, Силезия и много други райони на Европа, да се окажат отлично въоръжени. С оръжия, произведени в САЩ и негови съюзници. А да не говорим за Африка, където мераклии да отмъщават за колониалното иго над тях, векове налагано им от Запада, има предостатъчно. Невероятно уязвими са и стотиците военни бази на САЩ пръснати навсякъде, има ги вече дори и в нашата прекрасна Татковина.

На разположение на латиноамерикански и африкански партизани, на йменските хусисти може да се окаже и модерно руско оръжие – дронове (разузнавателни, камикадзе), крилати ракети, високоточни снаряди… А това ще промени веднага техният боен потенциал срещу враговете им от САЩ и неговите съюзници. И несъмнено ще ускори свалянето на марионетките, които американците поставят на власт, за да ограбват много държави.

Всичко това в условията на съвремените реалности – технологични, военни, информационни, икономически и т.н., е напълно реално за осъществяване. А, когато то се случи, на САЩ и неговите съюзници ще им бъде много, много неприятно…