Задава се наистина критична ситуация в страната ни!

Задава се наистина критична ситуация в страната ни!

Пред Европарламента  в Страсбург любимият на евроатлантици, либерали, глобалисти, соросоиди и просто тарикати премиер на България, произнесе реч. Тя може да бъде характеризирана лаконично като наръчник по русофобия и подмазване пред Запада. Вероятно заради очаквана скука и порой от  словоблудство, демонстрирани от  Николай Денков, пленарната зала на ЕП бе празна – евродепутатите се отказаха да го слушат. Факт, който сам по себе си е  ярко свидетелство и за оценката на днешните ни управници в Европа.

Но всъщност истинският проблем не е в това, как евродепутатите приемат премиера на страната ни. Той е в невероятно русофобската  политика и решения на ръководеното от него правителство и на подкрепящите го партии – „Продължаваме промяната-Демократична България“, ГЕРБ-СДС и ДПС в парламента ни. За съжаление, от  тях зависи не само нашата съдба, но и бъдещето на децата и внуците ни. И, ако съдим по действията на неадекватните ни отвсякъде управници и депутати, нищо добро не ни очаква.

За това говори и поредното безумно решение на „Продължаваме промяната – Демократична България“: да се съкрати срока на действие на изключението за внос на руски петрол, което Европейската комисия даде на България до края на 2024 г. Преди два месеца Народното събрание вече гласува крайната дата да е 1 октомври следващата година. Но това явно не се харесва на САЩ и затова неговите марионетки във властта сега съкращават още повече този период – до март 2024 г.

Ако съдим по тези, които са на власт неизбежно ще стигнем до извода, че делът на разумните хора в страната ни определено не е висок. В противен случай управниците щяха да бъдат други. Но дори и на хилядите българи с остър дефицит на интелигентност отвреме навреме заработват инстинктите им за самосъхранение. И те започват да прозират, какво ги очаква от това решение на властимащите недоразумения: цените не само на горивото, но и на всичко останало ще литнат до небесата!

Русофобите на власт сега доминират и в Евросъюза. Но за разлика от тези в България повечето от тях са прагматици, загрижени не само за собствените си, но и за националните интереси на държавите си. Така лидерите на Унгария, Чехия и Словакия категорично се противопоставят на ограниченията от страна на ЕС за внос на нефтопродукти от Русия. Те са наясно, че ако се смени доставчика им то населението на техните държави ги очаква истинска катастрофа. Рязко ще се увеличат цените, ще възникне и дефицит на горива. Ето защо те сега настояват за изключване от ембаргото и  продължаване на вноса на руски петрол – за разлика от нашите овластени  марионетки.

Впрочем парадоксът е в това, че въпреки антируските санкции, въведени от обкръжението на неадекватната гинеколожка-шеф на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, Европа продължава да ползва руски петрол! По данни на OilPrice вносът на нефтопродукти  от Русия по количество сега заема второ място в ЕС, след тези от САЩ. А най-големите вносители на руски продукти са Франция, Нидерландия, Италия, Германия – държави, които са завладени от русофобия. Което никак не им пречи да купуват „авторитарният“ петрол, бензин, дизел на Русия.

Друго безумно решение на родните управници, плод на патологичнага им омраза към Русия, е въвеждането на допълнителен данък върху транзита на руски природен газ от над 100 долара за хиляда кубометра. Това се прави с една единствена цел –  да се намали неговата конкурентоспособност и така да се навреди на Русия. Влиятелният британски всекидневник „Файненшъл таймс“ написа, че с това решение прозападното правителство в България иска да принуди Сърбия и Унгария да се откажат от руския природен газ и така да се намалят печалбите на Русия. Ще бъдат засегнати също и потребители в Австрия и Словения, а ако проблема се изостри, което не е изключено и цяла Юго-Източна Европа.

Съвсем основателно Сърбия и Унгария определиха допълнителният данък върху транзита на руски природен газ като враждебно и необосновано действие, истински грабеж посред бял ден. Външният министър на Унгария Петер Сиярто заяви, че то е „неприемливо“, защото противоречи на принципа за европейска солидарност. Според него това решение определено цели да се попречи на унгарско-руското енергийно сътрудничество.

Сърбия и Унгария обещаха да дадат адекватен отговор на България. Това означава, че сме на ръба на икономическа война с тях и може да очакваме скоро да блокират транзита на наши товари например. Това ще нанесе допълнителен удар върху едва кретащата родна икономика.

Президентът Радев  предупреди, че това решение  на управниците води до неопределеност и хаос, до изолация на страната ни в ЕС и представлява огромна заплаха за компанията „Булгартрансгаз“. Действието на наглите некадърници на власт у нас противоречи и  на правилата на ЕС и договореностите за транзит между „Газпром“ и „Булгартрансгаз“. То неизбежно ще удари българската компания и ще доведе до поредица от нови увеличения на цените, смята президента.

И това вече се случва – „Булгаргаз“ иска от декември природният газ да поскъпне с 8 на сто и да се продава за около 87 лева за мегаватчас. Може да не се съмняваме – и в следващите месеци поскъпването на газа ще предължава с ускорени темпове.

Крайният резултат от действията на управниците е, че милиони българи ще стоят през зимата на студено, мнозина ще са на тъмно и ще бъдат гладни. Това потвърждава и доклад на ЕК. От него става ясно, че общият дял на хората в риск от бедност или социално изключване в България е един от най-високите в ЕС. Според експерти, това определя ситуацията в България като критична. Изключително високо е и социалното неравенство в България, се отбелязва в доклада.

Разбира се, не е луд този, дето яде зелника. За невероятните безумия, които творят наглите, корумпирани и некомпетентни недоразумения от „ПП-ДБ“, ГЕРБ-СДС и ДПС, сме виновни  самите ние, обикновените българи. Благодарение на нас те са в коридорите на властта и  нагло плячкосват всичко, до което се докопат. Но не само това: те съсипват бъдещето на нас, на децата и внуците ни,  укрепвайки състоянието на  България като колония на Запада.

А що се отнася до така мразената от премиера Денков и неговата партийна шайка  Русия, днес точно тя е модел за това, как трябва да се развива една съвременна икономика. Въпреки, че е поставена на сериозни изпитания по всички базисни показатели тя показва достижения, на които Евросъюза може само да завижда. По прогнози на ООН през тази година Русия ще е една от много малкото държави на G20 с положителна икономическа динамика. Антируските санкции дадоха мощен стимул за развитие на руската индустрия. За първите шест месеца на т.г. производството на компютри, електронни и оптически изделия в страната е нараснало със 71.6 на сто, на автотранспорни средства – с 51.7 на сто, на готови металически изделия – с 45.8 на сто, на дрехи – с 44 на сто, на мебели – – с 34.3 на сто, на електрическо оборудване – с 32.1 на сто и т.н.

Доходите от нефт и природен газ на Русия през октомври т.г. достигнаха до най-високо равнище в сравнение с април 2022 г. Постъпленията в държавният бюджет от данъци върху тях са скочили с около 28 на сто в сравнение с  година преди това и са на стойност 17.6 милиарда долара.

Евросъюзът се опита да лиши Русия от приходи от износ на природен газ. Резултатът от това е съсипани цели отрасли на европейската индустрия. Тя вече не е в състояние да произвежда дори  снаряди за любимия си свръхкорумпиран, диктаторски режим на клоуна-президент Зеленски, защото и за това е необходим руски природен газ.

А Русия просто пренасочи своите доставки към други държави. На 23 ноември т.г. „Газпром“ постави нов исторически рекорд на денонощни поставки на газ в Китай по магистралният газопровод „Силата на Сибир“. През миналата година „Газпром“ достави по него 15.4 милиарда кубометра газ, а през тази доставките му ще надвишат 22 милиарда. Само след две години те ше се увеличат до 38 милиарда кубометра годишно. И това съвсем не е предел – по бъдещият тръбопровод „Силата на Сибир-2“, който ще преминава през Монголия, ще текат други над 50 милиарда кубически метра природен газ всяка година.

А ние само можем да мечтаем за стандарта на живот, който днес има населението на Русия. Защото корумпираната шуробаджанашка банда, окупирала страната ни, е в състояние да ни донесе само едно – катастрофа във всяка област на обществото ни!