Задава се бодра смяна с нови либерални ценности!

Задава се бодра смяна с нови либерални ценности!

https://i0.wp.com/cdn23.img.ria.ru/images/07e5/01/07/1592260286_0:19:3071:1746_1920x0_80_0_0_ffbedfdeb1487f5d4c3539e5d2636c53.jpg?w=640&ssl=1

Джаксън Рефит е на 18 години, а за неговият героичен подвиг сега гърмят авторитетни американски медии – като The New York Times, CNN, ABC News и много други. Седмици преди нахлуването на привърженици на бившия президент Доналд Тръмп в Капитолия на 6 януари т.г., той информира Федералното бюро за разузнаване (ФБР),  че татко му планира „нещо голямо“.

Два дни след бунта във Вашингтон баща му Гай Рефит се завръща при семейството си – съпругата, двете  дъщери и сина  в дома им в Уайли, Тексас, североизточно от Далас. Разказва им, че е щурмувал Капитолия, но ги предупреждава да не съобщават за това на полицията.

На 16 януари агенти на ФБР обискират дома им и намират в него карабина  AR-15 и пистолет. Гай  е арестуван – обвинен е в незаконно влизане на територията на Капитолия и възпрепятстване на правосъдието. Така благодарение на своя – дълбоко предан на либералните ценности син, сега Гай го очакват съд и дълги години затвор.

Специален агент на ФБР е потвърдил в клетвена декларация, получена от ABC News, че точно тийнейджърът е предоставил информацията за баща си. Джаксън  е разказал на ФБР, че той е съобщил на членовете на семейството си за присъствието си сред  лицата, „щурмували Капитолия“ на 6 януари. Обяснил им е, че е отишъл да защити страната си и затова е взел и своя пистолет със себе си. Това, което се е случвало той е записвал на камерата си GoPro, която била привързана към каската му. Джаксън споделил, че Гай му е изпращал „ентусиазирани“ текстови съобщения, докато е бил там. „Беше доста сюрреалистично да го чуя да говори, сякаш това е нещо, което ще спаси семейството ни“, е казал той  пред журналисти.

Джаксън е осведомил ФБР, че на 11 януари баща му е поискал от него изтрие всички съобщения, които му е изпратил, защото най-вероятно е да бъде следен. И го е предупредил изрично да не споделя за това с властите.

https://i0.wp.com/www.the-sun.com/wp-content/uploads/sites/6/2021/01/unnamed-25.jpg?w=640&ssl=1

Пред служители на ФБР Джаксън заявява, че баща му е казал на него и на сестрите му: „Ако ме предадете, вие сте предатели. И вие знаете какво се случва с тях – те биват застрелвани.“ Тези негови думи той е възприел като заплаха за живота си.

Съпругата на  Гай – Никол е заявила за ABC News, че твърденията на сина им въобще не отговарят на истината. За нея Гай е  „любящ съпруг, отдаден баща, лоялен приятел и страстен патриот“. „Искам да стане ясно, че никой от присъстващите по време на въпросния разговор никога не е усещал, че е в някаква опасност или  се е чувствал застрашен“, е казала Никол. „Да, някои бяха раздразнени, но никога не са се страхували за  своята безопасност.“ Тя е добавила, че семейството им „приветства  всички хора от всякакъв цвят, вяра, вярвания и мнения“.

Джаксън е студент – изучава политология в Collin College, който се намира недалеч от дома му в предградие на Далас. Сега баща му го очаква многогодишен затвор, но Джаксън не съжалява нито за миг за това, че точно той го е издал на ФБР. „Оставих емоциите зад себе си, за да направя онова, което сметнах за правилно“, казва привърженикът на либералната идеология. И добавя: „Аз трябва да покажа на хората: да откликнеш на призива на ФБР е съвсем нормално. Моралният компас ни посочва правилния път“.

След като донася на ФБР за баща си, Джаксън минава в нелегалност и оттогава се крие от близките си. Той използва телефона на приятелката си, защото семейството му е изключило неговия.

Но като типичен американец Джаксън веднага създава своя страница на краудфъндингова платформа  (от англ.  Crowdfunding – групово финансиране). На нея предприемчивият хлапак написва: „Вероятно ще бъда изгонен от дома си поради участието ми в делото на баща ми, така че всеки цент ще ми помогне да оцелея.“ И за броени дни  Джаксън  събра над 60000 долара.

Но той не е единственият, който е възприел новите либерални ценности. Като него постъпва и 18-годишната Хелена Дюк, за която написа медията BuzzFeed News.  Нейната майка Тереза била върл фен на президента Доналд Тръмп. В навечерието на нападението на Капитолия тя и казала, че ще води леля и на лечебни процедури. Но на Хелена и направило впечатление, че тя е  изключила приложението за проследяване на телефони и така местоположението и било неизвестно. Хелена заподозряла майка си, че тайно е пътувала до Вашингтон за обявения там митинг на хора, които подкрепят Тръмп. А в навечерието на нападението на Капитолия неин братовчед и изпратил видео, заснето на улица във Вашингтон късно вечерта. Гледайки клипа Хелена разпознала на него майка си, леля си Ани Лоренц и чичо си Ричард Лоренц. „Първоначалната ми реакция беше: бях права за тях, че те ще са там“, споделя момичето. Тя незабавно съобщава в Twitter за това, къде се намира майка и с роднините и. „Преди да бъде избран президентът Тръмп тя беше демократ – заявява Хелена пред журналисти. – И после не знам, какво се е случило.  Нещо се е изменило в мозъка й и тя е преминала през много драматична промяна в крайно  дясно.“

Нейната майка и леля  са поискали веднага тя да премахне написаното от нея в Twitter. В текст, прочетен от  BuzzFeed News, леля Ани я моли да изтрие съобщенията: „Знам, че си разстроена,  но излагането ни на опасност няма да реши нищо… Моля те  да ги премахнеш.“

https://i0.wp.com/imag.one/storage/img/2021/1/10/1610274551_vw41.jpg?w=640&ssl=1

Хелена, обаче, е убедена в правото си да предаде на ФБР най-близките си хора. „Честно казано не мисля, че съм направила нещо лошо в тази ситуация“, казва тя. И добавя, че е много разстроена от лицемерието на майка си  – Хелена се  самоопределя като либерална лесбианка от семейство, което не одобрява възгледите и. „Честно казано аз съм много разочарована, че трябва да бъда част от това семейство, което е толкова  неприветливо и не ме подкрепя. Не се чувствам в безопасност като част от това семейство“, споделя тя пред журналисти.

Естествено, ФБР е предприело съответни действия против близките на Хелена.  Тях ги очаква затвор, защото по определението на сегашния президент Джо Байдън привържениците на Тръмп, нахлули в Капитолия, са „вътрешни терористи“.

Хелена споделя, че е получила много съобщения от хора, които подкрепят действията и. Също като Джаксън и тя се обърна към сънародниците си да и помогнат с пари. Още първия ден, когато се появи нейният текст в мрежата,  в сметката и постъпиха над 12000 долара.

BuzzFeed News пише и за Робин Суит,  чийто баща е щурмувал Капитолия и е бил арестуван. „Изцяло ме е срам и съм отвратена от него“, казва Робин пред журналисти.

Сега ФБР денонощно се труди за да идентифицира, както американците с радикални възгледи, така и най-силните привърженици на Доналд Тръмп. Вече са разпознати над 400 души, арестувани са около 150, като броят им продължава да нараства. В този процес ФБР се надява най-вече на подкрепата на обикновените американци. Към тях непрекъснато летят апели да издадат свои познати, които са били на площада и са взели участие в щурмуването на Капитолия. И от това определено има резултат – на телефоните и имейлите на ФБР са се обадили над 200000 души, за да съобщят за нарушители на закона. Доноси летят не само за най–близки приятели, но и за татковци и майки. Демонизирането на родителите в последното десетилетие от американските либерали вече дава резултати – все повече млади американци искрено вярват, че да донасят на властите за омразните си родители, е най-правилното решение.

А  „тръмпистите“ сами са си виновни, че не са застанали още под знамето на либералите и не са възприели тяхната велика идея – тази за ненужността на семейството. Не са осъзнали още, че няма „мама“ и „татко“ – има „родител №1“ и „родител №2“.

Но най-вече има държава, управлявана от Партията, която знае правилния път, по който трябва да върви народа – този на джендърната революция.

Както и начина, по който единствено трябва и могат да се възпитават децата – в многообразието от полови различия.