Желязната ръка

Желязната ръка

https://i.prcdn.co/img?regionKey=9myewJ%2BzG0SScJOCmCFdaw%3D%3D&scale=100

Ли Вейцзун от Китай се занимава с бойни изкуства вече почти три десетилетия. За това време неговите крака и ръце са се превърнали в смъртоносно оръжие. А дясната си ръка Ли тренира по специална система – т.н. “желязна ръка”. И затова тя, в сравнение с нас, нетрениращите, е невероятно силна.
Това Ли демонстрира в родния си град Фошан в провинция Гуандун (Кантон), Югоизточен Китай. Градът е с население от 1,1 милиона жители, в миналото известен с производството на порцелан, днес е богат индустриален център. Та в този известен китайски град Ли постави световен рекорд: той натроши 302 ореха с гола ръка точно за 55,87 секунди. И така записа името си в книгата за рекорди на Гинес.
Но както казва самия Ли неговата цел не е да смае хората със силата си, а да ги запознае с традиционните бойни изкуства на Китай. А заедно с това и с невероятните възможности, които се крият в обикновеното човешко тяло. Ако се погрижим за тях, редовно го тренираме, то ние ще укрепваме здравето и психиката си, ще добием увереност в себе си.
Така ще разполагаме с нови възможности да постигаме целите си и да се реализираме пълноценно на сцената на своя живот.