Ерни, която е само на някакви си 81 години: 2 част

Ерни, която е само на някакви си 81 години: 2 част

Личен треньор на Ерни е бившия Мистър Вселена – Йони Шамбургер. Под неговите наставления се занимава четири пъти седмично, като всеки ден в залата е посветен на конкретна зона на тялото: коремни мускули, крака и пр.
Но това не отменя всекидневната и спортна натовареност. Става в 3 часа през нощта. Медитира, а после се отправя на 16-километрово бягане в близкия до дома и парк. Но ако се подготвя за маратон, то тази дистанция значително се увеличава.

Средно за седмицата Ерни пробягва около 130 километра. Ходи и много пеша. В 8 часа вече е залата, където в продължение на 1 час и 45 минути се занимава с тежести. Изтласква от лег 68 кг, сгъва бицепсите си с 9 килограмови дъмбели.
Между 10 и 11 часа води фитнес-клас за възрастни мъже и жени. След 11 часа е персонален треньор на други жени. Между 18 и 19 часа има занятия с нови групи в залата.


Ляга си да спи не по-късно от 22 – 22.30 часа.
Всеки ден поема около 1700 калории – яйчени белтъци, пилешко месо, кафяв ориз, фасул, риба. Консумира голямо количество плодове и зеленчуци. В менюто са и включени и орехи и ананаси. Не приема никакви спортни добавки.
Ерни е висока 168 сантиметра и тежи 59 килограма. Относителният дял на мазнините в организма и е не повече от 10 на сто при норма за жени над 50 години до 25 на сто.


От 60 години е омъжена за Колин Шепард – двамата сключват брак, когато тя е била на 18 години. Синът им Майкъл е на 53 г., а внука и – на 15 г.
За своя най-голяма победа смята тази над цифрите в паспорта и и думата “невъзможно”. За Ерни спорта и помага да бъде жива и щастлива. Тя смята, че ако имаше таблетка от старост, то в основата и щеше да е спорта.


Ерни вижда своята мисия в това, да вдъхновява хората. Да им говори и показва, че те могат да бъдат здрави, силни и щастливи, независимо на колко години са – та възрастта е просто някаква си цифра! Тя написа и книга за спорта, която излезе през 2016 година. Ерни е гост на много телевизионни предавания, участва в модни ревюта, където показва дрехи за възрастни жени.


Не знам, как ще се почувстват различните ленивци и мърморковци, които са с десетилетия по-малки от Ерни, ако попаднат на тези редове. Но ако поне мъничко държат на здравето си, то би трябвало да зарежат всичко и да хукнат към парка или фитнес залата.
За да си върнат енергията, която иначе ще си е отишла от тях, а на нейно място са се запътили вече болести.

За разлика от мис Ерни, която е в превъзходна физическа и психическа форма. И нищо чудно няма в това – та тя е само на някакви си 81 години…
Повече информация за тази удивителна дама ще намерите на нейната страница.