Евросъюза, а с него и ние, лети неудържимо към пропастта!

Евросъюза, а с него и ние, лети неудържимо към пропастта!

„Русия е икономическо джудже, тя е като бензиностанция, чийто собственик има атомна бомба“. Така в интервю за испанският вестник Pais главният дипломат на Евросъюза Жозеп Борел описа славянската държава. Този доста странен образ подобно на шефа си – гинеколожката Урсула фон дер Лайен, не крие неистовата си омраза към Русия. Още преди да заеме поста си в Брюксел, той я нарече  „стар враг, който ни заплашва отново“. През април 2022 г., когато имаше  реални шансове за прекратяване на конфликта в Украйна, „дипломата“ Борел призова: „да се победи Русия на бойното поле!“ Сега, когато наближава края на изключително доходоносната му работа като еврокомисар, той продължава да  си позволява публично да я оскърбява.

Борел е шеф на европейската дипломация от 1.12.2019 г., а срокът на заеманият от него пост е пет години. Но  аз не помня през този период той да е свършил нещо полезно за нас, обикновените граждани на Европа. Следвайки примера на гинеколожката и той се бе фокусирал най-вече върху собственото си замогване. Много точно влиятелната американска медия Politico го определи като човек, който оставя след себе си пълен дипломатически хаос. И иронично го нарече „върховен представител на ЕС по грешките и пропуските“.

За наше нещастие с  овластени недоразумения, които сътворяват единствено хаос, е препълен Евросъюза, да не говорим пък за прекрасната ни Татковина! Те не искат да видят очевидното: въпреки проблемите, които непрекъснато създават на Русия, тя устойчиво се развива. И се приближава до победата на сътвореният от Запада свръхкорумпиран, диктаторски режим в Киев. Русия въобще не изпадна в изолация, въпреки надеждите на западни и родни вождове. А се случи точно обратното – днес болшинството държави в света сътрудничат с нея.

Русия бележи успехи не само на международната сцена – развива се нейната индустрия, наука, култура, спорт… Ще приведа само един пример от последните месеци, който свидетелства за качеството на руското образование и наука – за разлика от това на Запад и у нас, които тотално деградират. На 27 юни с ракета-носител „Союз-2.1б“ в Космоса бяха изведени три нискоорбитални спътници за комуникация по проекта „Рассвет“. Те осигуриха първият руски интернет  от Космоса.

А проекта е дело на млади хора от руската частна компания „Бюро 1440“.  Те са нарекли фирмата си така, защото точно 1440 въртения около планетата ни е направил първият изкуствен спътник на Земята. Той бе пуснат в Космоса от Съветския съюз през 1957 г. Сега „Бюро 1440“   поставя началото на своят спътников, широкополюсен достъп до интернет. Проектът им  е руски аналог на глобалната спътникова система  „Starlink“. Първите спътници работят на ниска орбита (на височина около 600 км),  с висока скорост и минимални забавяния на интернет. До края на т.г. ще бъдат изстреляни още спътници, а от  2025 г. ще се изпращат в Космоса ракети всеки месец. И всяка от тях ще носи около 15 спътника, произведени от „Бюро 1440“. Ще бъдат пуснати в орбита над 900 руски спътници, които ще осигурят спътников интернет за цялото население на страната. Припомням ви, че Русия е държавата с най-голямата територия на планетата ни (приблизително, колкото тази на континента Южна Америка). „Бюро 1440“ предвижда да предоставя услуги за спътников интернет още на 75 държави.

Можем да не съмняваме: така, както сега украинският режим използва Starlink за военни цели, то и „Рассвет“ ще помага и за укрепване на отбраната на Русия.  Благодарение на него тя ще си осигури суверенитет и в областта на високоскоростният спътников интернет.

И отново подчертавам: този обещаващ проект е дело на млади хора в Русия. Те са получили качествено образование в руски университети, което им е позволило да го започнат и успешно завършат. Проектът „Рассвет“ достатъчно убедително свидетелства за състоянието на руската наука днес, в условията на невероятни пречки, които създава Запада на славянската държава. Впрочем „специалиста по сътворяване на хаос“  Борел едва ли е в състояние да осмисли подобна новина – за това се изисква и  интелектуален потенциал. А точно той очевидно при него и повечето от колегите му в Еврокомисията е в явен дефицит. А да не говорим пък за жалките марионетки, поставени на власт у нас…

Впрочем Politico ни припомня и за друга лъжа на еврокомисаря, с която той предизвика истинска бура от възмущение в света. Става дума за сравнението, което направи Борел през октомври 2022 г. Той нарече Европа  „градина“, а останалият свят – „джунгла“. „Да, Европа е градина, ние построихме градина. Всичко работи“, каза той. „По-голямата част от останалия свят е джунгла и джунглата може да нахлуе в градината.“

Нищо подобно, обаче, не се случи в Евросъюза по време на управлението и на тези мошеници. Ето какво казва наприомер, един от малкото разумни и почтени политици в тази общност – унгарският външен министър Петер Сиярто: „Истинският въпрос е в каква форма е ЕС? Отговорът – поне честният отговор, е: за съжаление в много лошо състояние!“ И според него Евросъюза продължава да затъва. А основните причини за това са антируските санкции, доставката на въоръжения и боеприпаси на украинския режим, политизирането и идеологизирането на въпросите за енергийната сигурност.

Особено ярко доказателство за това що за „градина“ създадоха овластените, свръхкорумпирани негодяи в Евросъюза, е случващото се с „локомотивът на Европа“ – Германия. Благодарение на идиотските решения, вземани от евровождове и най-вече на вълните от техните антируски санкции, днес  тази богата в миналото държава има много сериозни проблеми. Германия е в дълбока икономическа криза, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. В страната растат цените на енергията, има дефицит на специалисти, висока бюрокрация и също така огромни данъци. Чуждестранните инвестиции в германската икономика  се сриват.

Страната се деиндустриализира – всяко второ немско предприятие се готви да я напусне. Немският политик Алис Вайдел твърди: Германия вече не я приемат сериозно в света, а като промишлено развита страна тя сама се ликвидира. Заради военната подкрепа на Украйна немската армия губи боеспособността си. А в някога спокойната Германия сега дневно се извършват над 60 нападения с хладно оръжие.

Милиони немци са принудени да пестят от всичко, за да могат да оцеляват. Ето защо днес около 70 на сто от населението на страната, са убедени: държавата при управлението на Олаф Шолц не се справя със своите задължения! А влиятелната немска медия Berliner Zeitung  стига до извода: перспективите за икономически ръст в Русия са несравнимо по-добри, отколкото в Германия!

Засягат ли ни всички тези безумия, дето вършат вождовете на Запад и у нас? За съжаление, да. Точен индикатор за това е джоба ни: доскоро националната ни статистика срамежливо твърдеше, че близо 70 на сто от българите бедстват. Но сега тя вече признава – за 80 на сто от българите става все по-трудно да свързват двата края!

А наивността и глупостта ни, които продължават да ни карат да вярваме на всеки мошеник, който обещава да превърне живота ни в „цветна градина“ и да го пратим на власт, тепърва ще вгорчават живота ни.

Много, много повече, отколкото можем да си представим…