Другата Украйна, която цензурата крие от нас

Другата Украйна, която цензурата крие от нас

На 18 март т.г., в 15:45 летището в Мариупол премина под контрола на силите на Донецката народна република (ДНР). В Донбас то е известно като „най-страшното място“. Тук се е намирал свръхсекретен затвор на  украинското „гестапо“ – Службата за безопасност на Украина (СБУ). В него садисти от фашисткият полк „Азов“, който официално е част на Националната гвардия на Украйна, са подлагали на чудовищни изтезания мирни жители на тази държава.

За съществуването на тайният затвор за мъчения и убийства на невинни хора за първи път света узна от бившият сътрудник на СБУ полковник Василий Прозоров. Пред журналисти той приведе множества доказателства за това, което украинските „себеушники“ (така в Украйна казват на главорезите от СБУ)  и фашистите от „Азов“ са вършели в тайния затвор, разположен на летището на Мариупол. Той е бил известен сред тях с кодовото име „Библиотеката“. А  на хората, които са били подлагани в него на нечовешки мъчения, са им казвали „книги“.

Тепърва специализираните органи на ДНР и на Русия ще осъществят  задълбочени разследвания за да установят, колко на брой са били „гостите“ на тази библиотека. Но става дума за стотици, а може би и хиляди. По-голямата част от тях са били разстреляни, много са и починалите, неиздържали на мъченията. Оцелели свидетели разказват, че под пистата за излитане и кацане на самолети, както и в други части на летището има масови гробове, в които са хвърляни телата на убитите. А после са ги заливали с бетон.

Дошлият на власт след преврата, организиран и ръководен от САЩ през 2014 г. в Украйна нацистки режим, създава десетки фашистки формирования. Тях той обгрижва с невероятна любов – финансира ги, въоръжава ги и ги героизира всячески в строго цензурираните медии. А на тънкостите на изтезанията  ги обучават  изпечени майстори в това – американски инструктори от Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ. Неслучайно, когато стана известно, че Мариупол предстои да  бъде превзет,  централата на СБУ в Киев даде специално изявление на 5 март. В него се изтъква, че Украйна ще бъде обвинена в създаването и дейността на „секретен затвор на СБУ и американското ЦРУ на украинска територия“. И в този случай СБУ  постъпи точно по схемата „крадеца вика: дръжте крадеца!“

Впрочем на 18.03. т.г. в ефира на една от най-популярните американски медии –  Fox News бившият офицер от ЦРУ Райън Хилсбърг призна, че тази организация е обучавала в строга секретност украински военни. Според него с тях се е работило както в Украйна, така и в САЩ – във военната база наричана „фермата“, намираща се в щата Вирджиния.

Павел Каракосов – жител на Мариупол, е арестуван от СБУ, защото е заподозрян в симпатии към ДНР. Отвели са го в библиотеката и са започнали да го обработват.  „Изтезават те по същия начин, както го правят американците в Гуантанамо – разказва Павел. – Връзват те, поставят парцал на главата ти и те поливат с вода. Все едно, че те давят. По време на тези изтезания получих микроинсулт – имах чувството, че милион игли забиват в главата ми“. Другото любимо занимание на украинските фашисти, е т.н. „ножица“: поставят дланите на човека на релса, а  отвисоко  спускат върху нея друга релса. Така надробяват пръстите. Забиват игли под ноктите, а с бензинова резачка  оставят дълбоки нарези по тялото. С електрожен  „обработват“ половите органи на мъже и жени. Затворниците са били държани в огромни хладилници, без никакви мебели в тях. Хвърляли са ги полуживи и  в ями с трупове, за да ги сломят психично. Всичко това е било приложено и върху Павел.

Според него умрелите в резултат на зверските изтезания в тази „библиотека“ често са били намирани и като неразпознаваеми трупове по улиците на Мариупол – изхвърляли са ги през нощта от автомобили. Много хора са изчезвали от града, а в него е имало мирис на трупове. Той е категоричен: предстоящите  разследвания ще открият места, където са погребани масово хора. Самият Павел – полужив, е бил разменен с пленени украински военни от ДНР.

Библиотеката в Мариупол далеч не е единственото зловещо място за изтезаване на несъгласните с нацисткият режим в Украйна. С помощта на американски инструктори цялата страна е била осеяна с подобни секретни зандани. Създадени са били множество фашистки отряди – освен „Азов“ съществуват „Айдар“, „Торнадо“, „Донбас“… И всеки от тях разполага със свои тайни затвори, в които е осъществявал чудовищни изтезания над другомислещите. Така в друг зандан, разположен  в град Краматорск, невинни хора са били измъчвани „научно“. Особено активен в това отношение е бил Всеволод Стеблюк – доктор на медицинските науки, професор, заслужен лекар на Украйна (2008 г.), лаурет на нейната държавна премия в областта на науката и техниката (2018 г.). Този истински садист, популярен в Украйна с  активната си дейност по време на държавния преврат и с измъчването на невинни хора в Донбас, носи  прозвището „Айболит“. В изтезанията са участвали и скандално известните украински политици Олег Ляшко и Игор Мосийчук, който е един от създателите на „Азов“.

През последните осем години в Украйна са били извършени множество убийства, изтезания, отвличания на хора, а нацистките идеи официално са тиражирани от властите. За всичко това има много документи, със сигурност след освобождаването на Украйна от нацизма ще се намерят и нови доказателства. За да се види истинският облик на тази друга Украйна, която цензурата у нас  не допуска да бъде споменавана в медиите. А  всевъзможни дебили,  завладели днес публичното пространство в прекрасната ни Татковина, превключват всеки ден  вниманието ни от  тази непозната ни Украйна с всевъзможни лъжи за Русия.

Малцина у нас  знаят, че след държавният преврат през 2014 г., Украйна се  превърна в магнит и истински рай за фашисти от цял свят.  Тук са пристигали хиляди чужденци от крайно радикални и нацистки организации. Една от най-известните сред тях  е  Misanthropic division.  В полка „Азов“ е имало много шведи, немци, норвежци и др. Всички те са били финансирани както от Украйна, така и от западни държави.

Това, което се е случвало в библиотеката на  летището в Мариупол, а и в многото други тайни затвори, разпръснати в страната, е било известно и на Мониторинговата мисия на ООН за спазване на правата на човека в Украйна. То се е записвало  в нейни доклади. Шефът на мисията – Фиона Фрейзър, споделя пред журналисти, че за пет години са „регистрирани няколко стотин случая на произволно задържане и/или задържане под стража, без връзка с външния свят. И свързани с тези нарушения и злоупотреби в областта на правата на човека, като изтезания и жестоко поведение от страна на правителството на Украйна.“

Дори една ярко проамериканско настроена „правозащитна“ организация, каквато е Amnesty International, е принудена да признае съществуването на терор в Украйна. Тя  провежда специално проучване, наречено „Ти не съществуваш“. В него се прави извода за наличието на специални места в Украйна за затваряне на хора, в които те са абсолютно изолирани от външния свят. В тях са се намирали украинци, задържани повече от година.

Известната американска журналистка Лара Логан заяви в ефира на Real America’s Voice: Запада се нахвърли върху Русия, но всячески избягва да говори за нацистите и ролята на САЩ в Украйна! Според нея САЩ и НАТО нито дума не споменават за  това, че точно те са финансирали нацистки формирования от типа на „Азов“. „Аз съм убедена, че сме заобиколени от твърде много дезинформация – казва Лара. – Аз осветявам войни вече 35 години и нито веднъж не съм виждала това, което сега забелязвам – хора, които са боядисали ноктите си в цвета на украинския флаг. Нас ни вкараха в рамки, задължиха ни да мразим Владимир Путин и да вярваме на всичко лошо, което за него ни говорят. И да обичаме Украйна – изцяло, без никакви полутонове. Всичко това много ми напомня за ситуация, в която или се съгласяваш с  „демократичните методички“ за всичко на света, или те обявяват за нацист.“

Лара напомня, че формирования като  „Азов“ не крият принадлежността си към фашизма – дори техните емблеми носят знака „черно слънце“, който са използвали немските есесовци (от нем. Schutzstaffel – SS, гвардията на нацистката партия в Германия). Техни са и символите „мълния“, също принадлежащи на SS. Нещо повече – нацистките символи с гордост носят и украинските въоръжени сили, в това число и жените, които служат в тях.

„Азов“ покри с убийства цяла Източна Украйна, но ние не искаме да признаваме това, казва Лара. Заради тези садисти населението на Крим поиска да се присъедини към Русия. „А ние, представителите на медиите и най-вече на западните медии, както и Запада въобще, отказва да признае фактите за случващото се в Украйна. Забравяме, че Западна Украйна застана на страната на нацистите във Втората световна война, точно там се намираше и щаб-квартирата на  SS.  ЦРУ и Алън Дълес гарантираха на украинските нацисти имунитет от съдебно преследване в рамките на Нюрнбергския процес.

Истината е, че ЦРУ  спонсорира „цветната революция“ в Украйна през 2013 и 2014 г.,  то  натрапи на тази страна нейните лидери. Виктория Нуланд (сега заместник-държавен секретар на САЩ) заедно с американският посланик конкретно решава, кой да управлява Украйна. А да не говорим за историята с Хънтър Байдън (синът на американския президент – б.м.), Нанси Пелоси, Джон Кери, Мит Ромни и техните издънки. Всички те натрупаха милиони долари около Украйна, заключава Лара.

Истинската причина за руската военна операция в Украйна е да спаси милиони хора в нея от геноцида, на който те са подложени, от ужасите на нацизма. За да се появи една наистина демократична и свободна държава, в която не Америка и Запада като цяло, а самите украинци ще определят съдбата си.