Достъпен, напълно безопасен и евтин лек за всяка болест

Достъпен, напълно безопасен и евтин лек за всяка болест

Животът е пълен с изненади и неочаквани предизвикателства. И да се стреми човек да е умерен – в храната и напитките, да си ляга навреме и т.н., като нищо може да му дойде на гости някакво заболяване. За повечето от нас в такава ситуация първото, за което се сещаме, е лекар и аптека.

Всемогъщата и денонощно промиваща мозъците ни реклама на производителите на лекарства няма начин да не остави трайни следи в подсъзнанието ни. А нейната основна цел е една единствена: да купуваме хапчетата и то колкото се може повече. При това работещите във фармацевтичната индустрия са свръхизобретателни – на тях им плащат за да измислят непрекъснато нови лекарства, често и за също така измислени заболявания.

Проблемът е в това, че лекарствата са не само скъпи, но са и твърде опасни за здравето ни. Е, как да не си помечтае човек за един достъпен, евтин, напълно безопасен и справящ се с всяка болест лек!
Колкото и трудно да е за вярване, но такъв наистина има. И той е способен практически да се справи с всяко едно заболяване, от което може да страда човек.

Нарича се спорт.
Ако всекидневно го практикуваме, той няма да ни позволи да се превърнем в търкалящи се образи, уязвими за всеки пожелал ги патоген. Ефективен е при профилактика, но и за лекуване на който и да е орган на тялото ни: сърцето, дихателната система, стомаха, костите…

Спортът регулира кръвното налягане, решава проблема с еректилната дисфункция, с диабета, артрита, контролира теглото ни. Сдържащ фактор е при рак на дебелото черво и при рецидив на рак на гърдата. Спортът се справя с възпаленията в организма, които носи със себе си всяко хронично заболяване.

Той подобрява умствените ни възможности, не допуска до нас депресията, хармонизира цялостното ни физическо и емоционално състояние. Не само предотвратява, но реално може да излекува всяко заболяване! Тялото ни ще кипи от енергия и радост, ако спортуваме.

За да се уверите в мощта на този магьосник ще ви запозная с историята на едно шведско момиче – Аманда Кристиансен.
От 11 годишна възраст тя страдала от анорексия – едно много опасно заболяване, което често приключва и със смърт. Била депресирана и се чувствала ужасно самотна. Теглото и стигнало до 31 килограма и лекарите общо взето я били отписали вече.

Amanda Kristiansen, 18, from Gothenburg, was just 11 years old when she started to struggle with anorexia

Близките и казвали, че е заприличала на мъртвец. А и самата тя била изгубила желанието за живот.
Докато внезапно не се увлякла от спорт – вдигане на тежести. А с него дошло и желанието и да похапва.

Unhealthy: Amanda, who hated the way she looked, was convinced that losing weight would make people 'notice' her and help her make friends, but instead was left feeling isolated

Отново започнала да общува с приятели, запознала се с много нови хора. Силовите тренировки и помогнали да вижда позитивното в живота, направили я силна.

Amanda has since more than doubled her weight
Сега Аманда е на 18 години. Продължава редовно да тренира тежка атлетика. В инстаграм има страница, в която качва снимки на храната си, разказва за заниманията си с тежести, дава съвети на хора, които са в плен на анорексията.

Fresh start: Now a fit and healthy 11st and medium dress size, Amanda has fallen in love with weightlifting and has been able to reconnect with her friends and has even made new ones

Притежава вече самочувствие, което преди е нямала. И има всички основания за това – Аманда изглежда и се чувства прекрасно.

Reflecting on her journey, Amanda said: 'My friends and family are very proud of me and are relieved. My mum has been my angel through all years and has saved my life, she is a real fighter'
Няма друго лекарство толкова универсално по своята ефективност от спорта. Днес в развитите страни, а вече и у нас не само възрастни, но и млади хора всеки ден вземат някакво хапче. А някои и по цяла шепа разнородни илачи. Те притъпяват симптомите на заболяването, но съвсем не го излекуват – та това би било пагубно най-вече за фармацевтичната мафия!

Алтернативата за всеки, който наистина би искал да е в перфектна физическа и психическа форма, да е пълен с жизнена енергия, е съвсем друга: да спортува! Може да се упражнява тогава, когато му е удобно, безопасна дейност е, а и не струва нищо.

Хората, които активно спортуват не се интересуват от състоянието на здравеопазването у нас. И не вземат никакви хапчета, защото са наясно, че те по-скоро ще ги разболеят, отколкото да ги излекуват.
Да бъдем здрави или да не бъдем – изборът си е наш.