Джан, който скача по вода

Джан, който скача по вода

https://i0.wp.com/www.rulez-t.info/uploads/posts/2019-12/1576869411_mastera-kung-fu-10.jpg?w=640&ssl=1

Възможностите на човека са невероятни! Този израз е толкова често използван, че не винаги се замисляме над неговото съдържание. Докато не се срещнем с поредно „чудо“, което ни кара да се уверим в неговата правдивост.

Подобен е случаят с невероятните скокове на китайският майстор по тамошни бойни изкуства (кунг фу) Джан Ченгян. На видеото, което вече е привлякло вниманието на над 706000 зрители той ни демонстрира фантастични трикове. Като скокове върху съдове, пълни с вода. Но Джан само я докосва – на него водата му служи като своеобразен батут, за да се оттласне и продължи забързаният си ход.

Определено за да се изпълни подобен трик са необходими голяма сила и техника, които са развивани и усъвършенствани в продължение на години. Това позволява на неговото тяло да не спира да работи и по време на летежа от една точка към друга.

https://i0.wp.com/cdn.fishki.net/upload/post/2019/12/05/3160821/ipiccy-collage.jpg?w=640&ssl=1

Джан е на 28 години и живее в Чунцин – град, който има статут на провинция и е подчинен пряко на правителството. Разположен е в централната част на Китай. Джан е много популярен в родината си – там го знаят като човекът, който скача по вода.

А докато наблюдаваме изпълнението му освен възторга от това, което той прави, не може да не се убедим за пореден път: наистина възможностите на човека нямат граници!