Денят, в който те ни показаха как се прави дезинформация!

Денят, в който те ни показаха как се прави дезинформация!

Величествено събитие се случи у нас на 6 юли – самият Володомир Зеленски посети България! Прекрасната ни Татковина потъна в невероятна еуфория, която може да усетим дори и сега, след отпътуването на украинският вожд от страната ни. За това е достатъчно само да напишем името му в интернет. Мрежата услужливо ще ни припомни празничната атмосфера дори и само чрез заглавията, появили се в различни медии. Като например: „Той донесе надеждата, че България е избрала страната на доброто!“; „Визитата на Зеленски е важна за ролята, която България ще играе през следващите години“; „България получава шанс“; „Историческа визита: Зеленски се срещна с първите мъже в България“; „Посещението на Зеленски в България е легитимация за правителството“; „Евродепутати за визитата на Зеленски: България си върна достойната позиция“; „Зеленски за България: Вие сте от светлата страна на историята“. И т.н.

Но дали наистина реалността е точно такава, каквато ни я описваха възторжено депутати, бюрократи, журналисти, университетски преподаватели и всевъзможни „евроатлантично“ ориентирани образи? Веднага отговарям: случилото се на 6 юли у нас няма нищо общо с истината! Вместо нея милиони българи се оказаха обект на невероятно мощна дезинформационна кампания. В нея освен прозападните марионетки, комфортно настанали се в коридорите на властта у нас, важна роля изигра и самият клоун-президент Зеленски. Неговите публични изпълнения на 6 юли са  истински мастер клас по промиване на мозъци. Не се и съмнявам, че лъжите, които той непрекъснато хвърляше в публичното пространство, са имали успех сред немалко наши сънародници – та затъпяването на нацията ни е процес, който се движи с невероятна скорост и мащаби.

Цялото това лъскаво и безсмислено шоу вероятно е струвало милиони лева, които са взети от джоба на нас, простосмъртните данакоплатци. Достатъчно е само да си спомним, че за довеждането на безценния гост бе изпратен дори правителственият самолет, обслужването на който никак не е евтино.

Много пари са хвърлени и за промиване на мозъците ни с купища дезинформация, която се изливаше като цунами върху нас от публичното пространство. Но за нея „обективните“, „безпристрастни“, „независими“, „честни“ проверители на факти и биткаджии с дезинформацията мълчаха, без дори да се изчервяват. Ето защо реших да прочета по-внимателно изказванията, направени от разни вождове на 6 юли. И така установих някои любопитни разминавания.

Нагла лъжа на Зеленски: „хора в руска униформа изнасилваха украински деца пред очите на родителите им”!

Истината: Една от безумните дезинформационни кампании, осъществена от режима на Зеленски и ентусиазирано подета от „български“ политици, „интелектуалци“ и медии, бе за сексуални издевателства на руски войници над украински деца. В нея централната роля бе отредена на украинският омбудсман Людмила Денисова, за която аз разказах на сайта. Както на всяка лъжа и нейните крака се оказаха къси. За да се излезе от неприятната ситуация, по нареждане на Зеленски украинският парламент уволни Денисова. С аргумента, че подобни лъжи навреждат на репутацията на Украйна.

Дезинформация на Зеленски: Нашата победа придобива все по-отчетливи очертания. Намалява се мащаба на войната на нашата територия, защото ние ги изтласкваме.”

Истината: Украинското настъпление започна на 4 юни и търпи пълен провал. Само един факт: четири дни след началото му в района на село Ма́лая Токма́чка в Запорожска област буквално за броени минути 33-та механизирана бригада и 44 десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили загубиха три супер модерни немски танка Leopard-2A6, 16 американски бронирани машини М-2 и три от общо шестте доставени им бойни машини за разминиране Leopard-2R. Данните са на американската медия Forbes. Руските танкове, артилерия, реактивни системи за залпов огън, вертолети, самолети и други въоръжения, вече са превърнали във вторични суровини огромно количество модерна военна техника, доставена на Украйна от Запад. Ликвидирани са десетки хиляди украински военнослужещи, много повече са ранените и извадените от строя. За този близо месец и половина украинските военни не са успели да достигнат дори до първата от няколкото мощни укрепени линии на руските военни, камо ли пък да освободят територии!

Дезинформация от премиера Николай Денков: „Русия трябва да се изтегли от украинската територия и да понесе съответната отговорност, включително и за военни престъпления“,

Истината: Населението от освободените от украинският режим територии – Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска област, не се смята за украинско и не желае да живее в Украйна. Доказват го проведените референдуми там. И не само това: руският етнос от тази част на Украйна много добре знае,  какво го очаква, ако украинският режим успее да си върне обратно властта над нея: истински ужас! Самият Зеленски не крие това – той го заяви в свое интервю в CNN. Според него не само хората с руско самосъзнание, но и тези, които против волята си са били обърнати срещу Украйна, също следва сурово да бъдат репресирани. „Те трябва да разберат,  че никой няма да им прости просто така“, заяви Зеленски пред CNN. Хората в Украйна знаят, какво се случи с техни сънародници, след като руснаци се изтеглиха от освободени вече  населени места. В тях навлязоха украински наказателни отряди, които изтезаваха и разстрелваха всеки, в който се усъмняваха, че е бил лоялен към руснаците.

Дезинформация на вицепремиера Мария Габриел: „Вие г-н президент давате сили за всеки, който иска да е част да бъде от демократичното общество“.

Истината: режимът на Зеленски няма нищо общо с демокрацията! Ето какво пише за това италианската журналистка Клара Статели в популярната медия l’AntiDiplomatico:  „В Европа има страна, подобна на Чили на Пиночет. В нея се извършват бързи арести, отвличания на улицата. Има тайни затвори, в които задържаните украински граждани са подложени на мъчения, малтретиране, сексуално насилие и изнасилване. Има изчезнали хора – това е Украйна на киевската хунта.“ Медията цитира доклад на Върховният комисар на ООН за правата на човека, който разкрива: Украйна не е правова, а полицейска държава! Установени са нарушения на международното хуманитарно право. В тайни затвори на територията на Украйна хора се изтезават, малтретират, сексуално насилват. Докладът на ООН сочи факти за арести без заповед, задържане без съдебен контрол, отвличания на улицата, изчезване на хора, изтезания в затвори и т.н. Абсурдът е в това, отбелязва l’AntiDiplomatico, че Запада си затваря очите за престъпленията на украинския режим. И той продължава да получава всякаква помощ – военна, политическа, медийна, финансова… „В крайна сметка колективният Запад е съучастник в престъпленията на режима в Киев срещу цивилни граждани“, прави извод l’AntiDiplomatico.

Единственият нормален политик сред тълпата от овластени недоразумения, който реагира адекватно на 6 юли, се оказа президента Румен Радев. Само той намери мъжество да произнесе истината в лицето на Зеленски: „Продължавам да твърдя, че този конфликт няма военно решение и все повече и повече оръжие трудно води до това решение“.

За което си спечели ненавистта на американските марионетки от ПП и ДБ, от ГЕРБ-СДС и ДПС. Като истински хиени те и тълпата от обслужващи ги манипулатори, се нахвърлиха върху г-н Радев.

А защо го направиха никак не е трудно да си обясним. От една страна да демонстрират за пореден път предаността си към американското посолство и така неговите служители да продължават да си затварят очите за невероятната им корумпираност. А от друга – да заслужат поредните си комисионни, най-вероятно щедро раздавани им от производители и търговци на оръжия.

Нищо лично – просто бизнес…