Годините са без значение, ако си в хармония със себе си

Годините са без значение, ако си в хармония със себе си

Доскоро Лин Слейтър бе позната в кръга на своите близки, приятели, колеги. Днес нея я знаят хиляди хора по света.
А всичко започна в деня, в който Лин на път за среща с приятелка минава покрай „Линкълн център“. Там се провежда поредната Седмица на модата в Ню Йорк.

Припомням ви, че това е едно от основните събития в света на модата всяка година. То се организира през февруари, когато се показват колекции за сезона есен-зима и през септември – пролетно-летни тенденции. За първи път е проведена през 1943 година.

Фотографи, пристигнали от цял свят, се навъртали около „Линкълн център“ с надеждата, че щастието ще им се усмихне и ще могат да заснемат някое от светилата в модата. Един от тях забелязъл минаващата Лин и впечатлен от външността и, започнал да я снима.

Незабавно тя била обкръжена от десетки негови колеги, които я приели за твърде важна личност от света на модата. Двама японски журналисти се добрали до Лин и започнали да и задават въпроси. Събрала се тълпа, която също снимала със смартфони и камери. Лин се объркала, но в този момент се появила приятелката и. Двете започнали да се смеят на възникналата ситуация. А приятелката и казала:
– Лин, та ти току що случайно стана икона на стила!

Думите и се оказали пророчески – скоро тя наистина се превърна в една от звездите в интернет.
И сега най-любопитното: Лин е на 64 години. Професор е по социология в университета “Фордъм” в Ню Йорк, но проявява устойчив интерес към това, как трябва да изглежда един човек.

Лин споделя:
– Невъзможно е да се намери блог за мода или списания, които да показват естетиката на градската, съвремена жена, която има обикновен живот. И което е още по-важно – която добре и удобно да се чувства със себе си такава, каквато е…


Това и подсказва да създаде свой блог, който да е посветен на стила на днешната възрастна жена, която живее своя всекидневен градски живот. Наречен “Случайна икона” (Accidental Icon), той бързо привлича вниманието на много жени. Любопитното е, че сред читателите и преобладават хора под 35-годишна възраст.


Според Лин има немалко жени, които стават все по-консервативни с растежа на годините им. Те се страхуват да обличат ярки дрехи, да живеят активно, стремят се да не привличат вниманието към себе си. Докато при нея е точно обратното – тя не следва лъжовни стереотипи, а експериментира, както с дрехите, така и с живота си.

От своя блог, а и от многобройните си публични изяви Лин призовава жените да са в съзвучие със себе си, не само да се приемат, но и да се харесват такива, каквито са. Независимо от броя на годините си.
И самата тя дава личен пример за това.

Тя не се стреми да скрива годините си и не се бои да бъде ярка. Но за нейния стил въобще не може да се каже, че е ексцентричен или смешен. Тя не се бори с възрастта си, а я приема като нещо съвсем естествено. Не си боядисва касата, не си прави пластични операции, не работи с фотошоп върху снимките, които качва на блога си и в инстаграм.

Тя популяризира естествената женска красота:
– Някои казват: обличай се според възрастта си, дръж се, като се съобразяваш с нея – споделя Лин. – А аз съм убедена, че това е още един начин, по който обществото се стреми да контролира жените. При мен този номер няма да мине!


И ни съветва:
– Ако вие се чувствате комфортно в своите дрехи, въобще е без значение на колко години сте!
Лин изглежда на възрастта на която е, но това ни най-малко не намалява очарованието и.
– Аз не вземам под внимание моята възраст, когато се обличам – казва Лин. – Днес границите на това, кое и какво може да стане модно, са абсолютно илюзорни. И това е прекрасно!

Точно със своето естествено поведение, с бягството си от една разкрасявана реалност, тя покорява социалните мрежи. От Лин активно се интересуват големи модни марки, списания… И тя с удоволствие работи за тях. Има договори с H&M и марки като Mango и Uniqlo, участва в проекта All Woman Project. Работи и с престижната модна агенция Elite Model.


Лин се превърна в истинска муза за дизайнери и е човека, в чиито съвети се вслушват над половин милион нейни последователи в мрежата.
Когато я питат за нейният личен стил, тя отговаря с усмивка:
– Моят личен стил е трудно да се опише. Той е минималистичен, провокативен, съблазнителен, авангарден… Но на първо място за мен е автентичността. Аз никога не се фотографирам в дрехи, които няма да облека във всекидневния си живот.

Понякога при избора им аз приемам рисковани решения, защото не веднъж съм се убеждавала: дрехата ми седи идеално, а на закачалката изглежда неугледно. Ако някоя модна тенденция не ви отива, не е задължително да я следвате, за да сте модерна. Експериментирайте с това, което на вас ви подхожда.


Лин Слейтър – една стилна, образована, харизматична дама, навлязла в средата на своето шесто десетилетие. Но много по-съвременна, отколкото са немалко жени на половината от годините и.
С мисленето и поведението си тя ни доказва, че най-голямата грешка е да загубиш интерес към това, което искаш да правиш, да не се поддържаш и да си в плен на всевъзможни предразсъдъци.

Ако не я правиш, то независимо от датата ти на раждане, ти пълноценно ще продължаваш да се реализираш на сцената на своя живот.
И ще бъдеш в хармония със себе си.