В битката влиза универсален боец – „Терминатор“!

В битката влиза универсален боец – „Терминатор“!

https://i0.wp.com/cont.ws/uploads/pic/2020/9/scale_2400%20%28358%29.webp?w=640&ssl=1

Сражението на англосаксите (САЩ и Великобритания) и съюзниците им с Русия на украинска територия, набира все по-високи обороти. В тази опосредствана (прокси) война, в която украинските въоръжени сили са само „пушечното месо“, хищнически изразходвано от англосаксите, те вече са вложили досега колосални ресурси! The Washington Post публикува анализ за размера на американските пари, харчени  за купуване на оръжия за битката в Украйна. Неговите автори – Артур Галоча и Руби Мелън, стигат до извода, че тази намираща се на хиляди километри от Америка държава, е най-големият получател на военна помощ от САЩ! За периодът от 2014 г., когато САЩ организираха държавен преврат в Киев и  поставиха там на власт свой марионетъчен режим, до края на 2021 г. Украйна е получила около 2.7 милиарда долара военна помощ. Но само през последните три месеца – след започването на специалната операция на Русия досега, в нея са  наляти почти 4  милиарда долара. Вестникът припомня, че от новият пакет от  40.1 милиарда долара помощ за Украйна, около половината (20 милиарда долара) са за военни цели.

САЩ всяка година харчат милиарди долари за военна помощ за свои съюзници, но няма друга държава на планетата, която само за три месеца да е получила толкова много пари, колкото Украйна сега. За сравнение: през цялата 2020 финансова година на САЩ (а тя започва от 1 октомври) Израел е получил от своят най-верен съюзник  3.3 милиарда долара военна помощ. САЩ поемат дългосрочен ангажимент за участието си във войната в Украйна, като изпращат в нея и все по-модерни американски оръжия, отбелязва Washington Post.  Вестникът цитира Марк Кансиан, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания, който е убеден: по този начин войната в Украйна ще продължи много дълго!  „Ако САЩ и съюзниците му не бяха изпратили смъртоносна помощ от самото начало, Украйна щеше да е вече победена“, твърди Марк.

С все по-активното участие на САЩ в сраженията срещу Русия на украинска територия, се променят и оръжията, които тя доставя на Украйна. Към първоначалните противотанкови ракети Javelin вече се добавят свръх тежки оръдия, които изстрелват снаряди на разстояние до около 40 км. Всяко от тях се обслужва от по пет човека, обучението на които е започнало през месец април.

Англосаксите не крият: целта им е разгром чрез украинското „пушечно месо“ на Русия и превръщането и в слаба, регионална държава,  която им е подчинена и стриктно изпълнява  техните нареждания. Изцяло намиращият се под контрола на англосаксите  Евросъюз покорно следва налаганата му от САЩ и Великобритания политика спрямо Украйна. Така шефът на дипломацията на ЕС – Жозеп Борел, тези дни заяви категорично: Евросъюзът няма да допусне на Украйна да и свърши оръжието и военната техника! Според него, страните от ЕС имат достатъчно ресурси, за да продължат да снабдяват с оръжие Украйна без прекъсвания и с необходимата интензивност. Евросъюзът също отдели нови 500 милиона евро за военна помощ на Украйна. И така общата сума, който той и предоставя от своят фонд, парадоксално наречен  Европейски фонд за мира, вече достигна 2 милиарда евро! Борел спомена, че освен тази фантастична сума много членки на Евросъюза дават допълнително милиони евро военна помощ на Украйна.

Но имат ли шансове англосаксите да победят в Украйна и да превърнат Русия в тяхна колония, каквато е мечтата им? Никакви! Русия е напълно наясно, че на украинска територия воюва на практика с англосакси и съюзниците им. А украинските въоръжени сили са само „пушечното месо“. Решаващите за една победа ресурси, като въоръжаване, осигуряване на непрекъснат приток на боеприпаси,  разузнаване, логистика, планиране на операции,  командване и пр., са изцяло поети от англосаксите.

Затова и Русия промени тактиката си. Започна системно унищожаване не само на военната инфраструктура на Украйна, но  и на постъпващите от САЩ и съюзниците му оръжия и боеприпаси. Един пример:  на 15 май американското посолство в Украйна съобщи, че 89 от планираните за предаване на Украйна 155-милиметрови гаубици М777 вече са пристигнали в страната. А на 17 май руските военни  унищожиха в района на населеният пункт Подгорное   батарея от прехвалените американски гаубици М777.

И тъй като англосаксите стават все по-нагли в действията си, Русия също започва да въвежда в сраженията най-нови свои оръжия.  Сред тях са и  бронираните машини за подкрепа на танкове, наречени  „Терминатор“. Те участват в огнево поразяване на украински позиции, бронирана техника, на въоръжен с противотанкови ракетни комплекси противник.

На танковете определено не е лесно да воюват в градове и в различни засади, където могат да бъдат атакувани скришом от снабден с гранатомет противник. Но това не е проблем, когато те са съпроводени от мощно въоръжен комплекс, който е в състояние да  залее всяка опасност с истински ураган от куршуми и снаряди. „Терминатор“ е способен да атакува и поразява едновременно  четири цели, включително и танкове на противника.

Но не това е главната цел на този уникален руски боен комплекс – подобен на него няма никоя друга армия в света. Предназначението му е незабавно да ликвидира противотанковите средства на противника. Затова неговият екипаж включва освен механик-водач, четири оператора. Те наблюдават  околното пространство в диапазон от 360 градуса и разстрелват всеки, който заплашва тях или танковете, които   охраняват. Независимо от разстоянието и височината, на която той се намира, от капризите на природата, от това дали е ден или нощ.  Екипажът на „Терминатор“ е защитен от огъня на противника от здрава броня и от модулният комплект за динамична защита „Реликт“ – той неутрализира въздействието на кумулативни бойни глави.

Всеки „Терминатор“ е въоръжен с две автоматични 30-милиметрови оръдия 2А42, които могат да бъдат използвани, както срещу  вражеска пехота, така и за унищожаване на  хеликоптери. Освен тях той носи четири пускови установки на свръхзвукови управляеми ракети 9М120-1 тип „Атака“ с лазерна система за насочване. Те поразяват противник, разположен на 6 км разстояние. Бойният потенциал на „Терминатор“ е обогатен и с два гранатомета   АГС-17 и две 7.62 милиметрови модернизирани танкови картечници „Калашников“.

https://i0.wp.com/s1.hostingkartinok.com/uploads/images/2021/06/013c9d391959df1b6fc5ddfe1fd93dd6.jpg?w=640&ssl=1

Западни експерти определят този уникален боен комплекс като идеален за щурмуване на градове  и зачистване от противника на сложни релефи – горски, различни засади и др. Така Кайл Мизоками, който представи „Терминатор“ в американската медия Popular Mechanics пише, че за разлика от силите на НАТО, които разчитат на подкрепа на танковете в градски условия единствено на пехота, руснаците са намерили своето ефективно решение: да защитят и защитниците на танковете от противника.

Defense News написа, че „Терминатор“ е доказал своята ефективност по време на руски бойни операции в Сирия. Специализираната американска медия отбелязва, че само един „Терминатор“ заменя мотострелкови взвод от 40 войници и шест бронирани машини. Defense News цитира военен експерт, който нарича тази машина  „универсален боец“, защото е в състояние да се бори не само с противник въоръжен с гранатомети, но и с танкови групи, оборудвани с дронове.

А според друга американска медия – The National Interest, руският „Терминатор“ може фундаментално да промени методите за използване на бмронирана техника на бойното поле.

В изминалите близо три месеца от започването на руската операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, руската армия показа една много малка част от реалния си боен потенциал. Но въпреки, че срещу нея англосаксите са въоръжили и хвърлили около седем пъти превъзхождащо руските части украинско „пушечно месо“, тя уверено реализира целите, които си е поставила в различните етапи на своята операция. Според различни източници скоро на украинска територия ще се появи и най-нова руска групировка от около 50000 души, отлично въоръжена и съставена от бойци с богат военен опит. След разгрома на най-боеспособните украински сили, а това са вече плътно обкръжените в Донбас около 40000 души, свежата руска група ще ускори темпото на операцията.

И, колкото и да не им се иска на англосаксите и на техните марионетки в Евросъюза и в прекрасната ни Татковина, победата несъмненно ще принадлежи на Русия!