Въоръжаването и ни води към Трета световна война!

Въоръжаването и ни води към Трета световна война!

Американската медия  CNS News съобщава, че конгресменът  Мат Гетц от щата Флорида,  категорично  е против предоставянето на нови 40 милиарда долара за военна и хуманитарна помощ на Украйна. Той  твърди, че по същество става дума за участие на САЩ в прокси-война срещу Русия. С понятието „прокси война“ (от  англ.  proxy – посредник) се обозначава любимият начин за действие на англосаксите (САЩ и Великобритания): да водят война с чужди ръце! В случаят Украйна предоставя „пушечното месо“ – войници и офицери, а всичко останало – оръжия, боеприпаси, логистика, разузнавателна информация, планиране и командване на бойните операции, е  дело на англосаксите и съюзниците им от НАТО. „Ние влизаме във война, а американският народ е оставен в  неведение“, цитира CNS News конгресменът.  Той  напомня, че „само преди година загубихме война срещу пастири на кози, размахващи пушки (в Афганистан). Сега бързаме да се бием с нация, която има 6000 ядрени бойни глави. Депутати вече безразсъдно твърдят, че сме във война. Конгресменът Сет Моултън  каза миналата седмица: „Ние не сме във война само, за да подкрепим украинците, ние сме във война по същество – чрез прокси  с Русия.“ За Мат американските депутати „не искат гласуване или дебат, защото смяната на режима в Русия, е тяхната действителна цел, а не защитата на Украйна!“ Той е категоричен: колегите му не си дават сметка, как може да завърши подобна авантюра – с ядрена война.

И друг американски конгресмен – Пол Госар от щата Аризона,  категорично се противопоставя на даването на нови 40 милиарда долара на Украйна.  Той също като колегата си Мат, е убеден: президентът Байдън разпалва прокси-война с  Русия, която може да доведе до нова световна война!

Интересен анализ по повод решението  на САЩ да залеят Украйна с оръжия за нови милиарди долари, направи и един от малкото почтени и смели американски журналисти – Тъкър Карлсън. Той припомня, че към тези нови 40 милиарда долара,които сега Конгреса на САЩ дава на Украйна, трябва да бъдат добавени и предишните 14 милиарда долара, които вече и бяха предоставени. Или общо става дума за 54 милиарда долара – приблизително толкова, колкото е военният бюджет на Русия за една година, коментира Тъкър. За него това наистина е абсурдна сума, която Конгресът на САЩ не само с радост е одобрил, но е  дал дори със 7 милиарда долара повече пари от тези, които е поискал президента Байдън.

Тъкър цитира  и депутата Дан Креншоу, който обяснява, че новите 40 милиарда долара за Украйна, са американска  инвестиция за „унищожаването на армията на нашият противник“. Тъкър пита: „От кога сме обявявили  война на Русия? Някой гласувал ли е за това? Армията на нашите противници? Това прилича на война. От кога се бием с Русия?“

А публицистът и бивш кандидат за американски президент  Пат Бюканън,  коментира хвалбите на служители на американското разузнаване,  че  те са помогнали да бъдат убити руски генерали и да бъде унищожен  крайцера „Москва“. По този начин, отбелязва Пат, ние провокираме руските лидери да ни отмъстят и на практика увеличаваме шансовете за война между САЩ и Русия. А тя може да прерасне в Трета световна война. Подобно перчене потвърждава руските твърдения, че „Русия е изправена и воюва в Украйна срещу воден от САЩ съюз, който иска да я смаже“,  обобщава  Пат.

В интерес на истината, сега сред американският истаблишмънт – така наричат властимащите в тази държава, твърде много са желаещите да унищожат Русия и лично нейният президент. В края на март т.г.  Джо Байдън каза за Владимир Путин: „За бога, този човек не може да остане на власт!“ А сенаторът  Линдзи Греъм бе още по-радикален: единственият начин това да приключи, е да бъде ликвидиран руският президент! Друг американски сенатор – Крис Кунс,  заявява: „Намираме се в много опасен момент, в който е важно ние в Конгреса и администрацията да стигнем до обща позиция относно това…. да изпратим не само оръжие, но и войски на помощ  на Украйна.“ На 1 май и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза: „Америка е с Украйна, докато победата бъде спечелена… Нашият ангажимент е да бъдем до вас, докато битката приключи!”

Конгресменът Гетц споделя и  още нещо много важно, което го кара да е против предоставянето на десетките нови милиарди долари на Украйна: невероятната по мащабите си корупция сред лидерите на тази държава! Тези пари „ще пълнят джобовете на корумпирани служители, точно както направихме в Афганистан“, изтъква американският депутат. Те просто ще бъдат откраднати и прехвърлени в лични сметки на хора, които са в коридорите на властта в Украйна.

И други американски политици и журналисти предупреждават, че много е вероятно значителна част от новите 40 милиарда долара, които ще бъдат дадени на Украйна, да бъдат откраднати. Лидерите на тази държава са сред най-корумпираните в света. Пол Госар споделя в  Twitter: „Зеленски направи 100 милиона долара миналата година като държавен служител някак си. Къде мислите, че наистина ще отиде значителна част от тези 40 милиарда долара?“

Карлсън Тъкър също огбелязва, че голям дял от тези милиарди вероятно ще се окаже  в ръцете на украински олигарси  – стари партньори на сина на президента Хънтър Байдън, които щедро са му плащали. Те ще направят още по-богати и собствениците на оръжейни корпорации, които по една случайност доскоро са били работодатели на сегашният военен министър на САЩ – Лойд Остин. Това обяснява, защо и той е сред най-ентусиазираните привърженици да се дават повече пари и оръжия на Украйна.

В същото време тези 40 милиарда долара са напълно безполезно харчене на средства на данакоплатци, на фона на задълбочаващите се проблеми вътре в самата Америка, отбелязва Пол Госар. За него Украйна не бива да получи нито цент,  докато дългият  списък с  предизвикателства, пред които е изправена днес самата Америка, не бъде решен. Правителството на САЩ среща задълбочаващи се проблеми, които игнорира – растящият държавен дълг, инфлацията, имиграцията… За Пол в сегашната ситуация САЩ повече не могат да си позволят да играят ролята на световен  жандарм в ущърб на собственият си бюджет.

Неговият колега Гетц посочва, че американските депутати одобряват 40 милиарда долара за Украйна, но бебетата на Америка са останали без мляко. Президентът Байдън иска да даде 40 милиарда долара на далечна Украйна, но предвижда само 15.3 милиарда долара за митнически и граничен контрол. Гетц саркастично отбелязва: явно Украйна е два пъти по-скъпа на американските лидери от Америка!

Против предоставянето на нови милиарди долари на Украйна се обяви и депутата от Ню Мексико Ивет Херел. Тя написа в  Twitter следните редове:  „Не мога с чиста съвест да подкрепя искането на президента Байдън да вземе 40 милиарда долара от американски семейства и да ги изпрати в чужбина без никаква представа, как те ще бъдат изразходвани…“ Според  Ивет американският народ е избрал своите депутати и за да харчат разумно трудно спечелените им пари. Особено пък във време, когато стремглаво нараства инфлацията, недостига храна за бебета, границите се рушат, расте престъпността, умират хиляди от наркотици, страната затъва още по-дълбоко в заеми. „Трябва да се справим с тези сериозни проблеми у дома, преди да фалираме с повече чуждестранни разходи“, заяви  Ивет.

Към тях се присъединява и Тъкър Карлсън – и той е убеден, че е огромна грешка да се дават нови десетки милиарди долари на Украйна при положение, че живота в Америка става все по-труден. „Дори хора, които не обръщат внимание, могат да усетят, че нещо наистина не е наред. Много хора не работят. Тези, които работят, стават все по-бедни, благодарение на инфлацията. Изведнъж всичко е много по-скъпо….“. В днешна Америка има недостиг дори на храни за бебета и е налице най-смъртоносната епидемия от наркотици в нейната история. Над 107000 млади американци са починали от дрога през последната година.

Конгресът е похарчил повече пари за Украйна за шест месеца, отколкото правителството на САЩ е дало за всички пътища и  мостове в Съединените щати през 2021 г. Това е два пъти повече  от парите, отделяни за финансиране на митниците и граничната сигурност в САЩ. И  десет пъти повече от бюджета на Агенцията за борба с наркотиците (Drug Enforcement Administration – DEA) и т.н., обобщава Тъкър.

Така изглеждат събитията в Украйна видяни през очите на някои от американските депутати и журналисти. За разлика от огромната част от техните колеги, които предпочитат да се грижат не за националните, а за корпоративни интереси. Нищо лично – това си е техният начин да припечелват нелошо. В името на големите пари те игнорират растящата опасност, която носи прокси-войната на англосаксите за Америка и света. Както и за това, че безумията, които сега вършат управляващите елити в САЩ, обричат на невероятна мизерия милиони техни сънародници.

Дали това ни засяга? За съжаление, да! Американските марионетки, които сега са на власт у нас, са възможно най-лошото копие на тамошните овластени недоразумения. И това скоро ще разберат дори и тези наши сънародници, които все още са опиянени от тоталното и всекидневно промиване на мозъците им.

Но това, с което им предстои да се сблъскат и те в идващите месеци заради безумните решения на овластени марионетки, никак няма да им хареса…