На власт са алчни, но най-вече некомпетентни образи!

На власт са алчни, но най-вече некомпетентни образи!

Американската медия Breitbart публикува резултати от  любопитно проучване на икономиста Стив Мур и изпълнителният директор на Комитета за реализация на предприемчивостта Джон Декър. Неговият основен извод е, че преобладаващата част от назначените в администрацията на президента Джо Байдън, които управляват икономиката на страната, нямат никакъв практически опит. Това са хора, които реално не могат да направят верни оценки и на тяхна основа да вземат правилни решения за развитието на икономиката на САЩ. Според експертите, които цитира Breitbart, става дума за 68 топ-служители в администрацията на Байдън, като се започне със самия президент и се включат членове на неговия кабинет, служители и съветници на Белия дом.  Според авторите на проучването над две трети от висшите  служители на Байдън, които се занимават с икономическа политика, регулиране, търговия, енергетика и финанси, практически нямат никакъв бизнес опит. По-голямата част от оказалите се на висши държавни постове и отговарящи за икономическото развитие на САЩ, са политици, адвокати, академични преподаватели, лобисти, пиари и др. Президентът Байдън и неговият вицепрезидент Камала Харис също нямат никакъв бизнес опит. Като тях са министърът на земеделието Том Вилсак, министърът на финансите Джанет Йелън, министърът на труда Марти Уолш, министърът на здравеопазването и човешките услуги Ксавие Бесера, секретарят по жилищното строителство и градското развитие Марша Фъдж,  директорът на Службата за управление и бюджет Шаланда Йънг,  търговският представител на САЩ Катрин Тай и много други. При това повечето от хората, които имат някакъв опит от практиката, са назначени на длъжност, коренно различна от сферата, която те познават.

Авторите на изследването изтъкват, че на фона на галопиращата инфлация и  стремителният срив на жизненият стандарт, все повече  обикновени американци се питат дали хората на власт в страната са компетентни и достатъчно проницателни, за да управляват индустрия за няколко трилиона долара. На САЩ не са им нужни  хора на власт, като сегашните – тя има потребност от компетентни и почтени личности, които знаят как да пестят, да управляват логистиката, да увеличават производителността, да избягват големи загуби, да осигуряват високи печалби и добри заплати за хората. На най-високите етажи на властта трябва да бъдат знаещи и имащи опит за справяне с мащабни кризи. Но истината е, че правителството на САЩ не разполага с компетентни, талантливи и опитни мъже и жени. И каскадата от политически и управленски грешки на правителството на Байдън, които непрекъснато се увеличават,  са следствие най-вече от тази липса на основни умения и компетентности, обобщава  Breitbart.

В това, че медията е права ни убеждават и последните социологически проучвания сред населението на САЩ.  Телевизионният канал  CNBC съобщава, че икономическата политика на Байдън сега я одобряват едва една трета от американците, което е рекордно ниско равнище. Над 57 на сто от населението на САЩ са недоволни от това, как правителството управлява страната. Смятат, че опитите на президента да се бори с инфлацията не водят до нищо 61 на сто, а за 30 на сто те директно навреждат на  американската икономика. Едва 12 на сто от американците са убедени: действията на президента помагат на икономиката. Още по-неприятното е, че по-голямата част от американците не вярват  ситуацията да се промени – за 52 на сто от тях и през следващата година тя само ще се влошава. Онова, което най-много безпокои американците е невероятното поскъпване на всичко в страната.

Некомпетентни са на власт не само в далечна Америка – те управляват и европейски държави. Включително и доскоро мощна Германия. Там много се писа за далаверите на акушерката  Урсула фон дер Лайен. Тя категорично доказа своята некомпетентност, докато бе министър на отбраната на Германия. Нейните действия, буквално съсипали армията, предизвикаха  невероятно възмущение сред немски военни. Сегашната антируска активност на акушерката, оказала се на поста шеф на Еврокомисията, може да си обясним  с невероятната и омраза към тази държава. Но тя е мотивирана и от още нещо – от необходимостта  да се превключи вниманието на общественото мнение от нейна корупционна практика  за милиони евро около доставката на ваксини на „Пфайзер“ в Евросъюза. Известно е, че за проверката на решенията на акушерката, бе създадена специална група в Европарламента. Но сега, колкото повече шум се вдига около руската операция в Украйна, толкова по-малко хората се сещат за разследването, започнато срещу  Урсула фон дер Лайен.

В Германия се появяват и немалко публикации, които поставят под съмнение и компетентността на федералният канцлер Олаф Шолц. Като вицеканцлер и министър на финансите в периода  2018-2021 г., сегашният канцлер е вземал некомпетентни решения, за което  данакоплатците трябва да плащат милиарди. Според немската медия  Redaktionsnetzwerk Deutschland,  Федералната сметна палата е предупреждавала властите да не издават рискови облигации, но те са били пренебрегнати. Сега лидерът на парламентарната група на левицата Дитмар Барч призовава за подробно разследване на управлението на дълга на предишните правителства. Като финансов министър Шолц е издал „токсични книжа“ и сега в Германия искат обяснения по какви причини е станало това.

А заради некомпетентни  решения на канцлера, свързани с антируски санкции, сега немската икономика е изправена пред реална катастрофа. Ивфлацията в страната непрекъснато повишава цените и това засяга огромната част от простосмъртните германци. За тях става все по-трудно да свързват двата края.

Но най-сигурното доказателство за това, че некомпетентни недоразумения са на власт в САЩ и Евросъюза, в това число и в прекрасната ни Татковина, е самоубийствената им политика на въвеждане на антируски санкции. Вместо трезв анализ на причините, довели до руската операция в Украйна и на целите, които си поставя с нея Русия и заслепени от своята русофобия, лидери на Запад и у нас започнаха да въвеждат пакети от антируски санкции. Ефектът от тях за Русия е нищожен, но е катастрофален за Запада и България. И въпреки това кохортата от некомпетентни, безотговорни, нагли и алчни евролидери продължават с пагубните си действия – те въвеждат седми пакет от санкции срещу  Русия.

Много точно описа близкото бъдеще един от малкото мъдри и почтени политици в Евросъюза – унгарският премиер Виктор Орбан. „Първоначално мислех, че ние просто стреляме в крака си – коментира той политиката на общността спрямо Русия. – Но стана ясно, че европейската икономика е стреляла в дробовете си и сега се задъхва“. Орбан е категоричен: ако санкциите продължат, те окончателно ще убият европейската икономика! За него трябва да дойде момента на истината в Брюксел и евролидерите трябва да признаят: политиката им на санкции се е основавала на неверни, некомпетентни предположения и трябва да бъде незабавно  променена.

Не по-различна е ситуацията и в прекрасната ни Татковина.  Тълпи от некомпетентни и инфантилни недоразумения, дошли най-вече от  адвокатски кантори, неправителствени организации, университети и др., без достатъчен не само управленчески, но и обикновен житейски опит, са на власт. Обединява ги тяхното невероятно високомерие, самочувствие, арогантност, но най-вече алчност.

Това особено ярко пролича при управлението на т.н. „харвардски възпитаници“ и цялата им шуробаджанашка банда, която нахлу с тях  в коридорите на властта у нас. През няколкото месеца на тяхното  господстване те не показаха дори наченки на здрав разум, връзка с реалността, да не говорим пък за почтеност. Те ни убедиха, че единственото, което ги движи, е  стремежът им да плячкосват обществено богатство.

Вярно – не е луд този, който яде баницата. За да са алчните и некомпетентните в коридорите на властта освен мощната подкрепа на Америка, огромен е и приноса на подобни на тях невежи, лишени от критично мислене избиратели. Хора, които са движени не от разум, а просто от емоции. Но докато получилите властта незабавно започват да я използват за да пълнят банковите си сметки, то повечето от дрогираните от сладките им приказки техни избиратели, сега неудържимо летят към пропастта, наречена мизерия.

За да установят една простичка истина – та тя  няма дъно!