Всяка работа си иска майстора

Всяка работа си иска майстора

https://i0.wp.com/postervdom.ru/upload/shop_3/1/2/5/item_12591/small_item_12591.jpg?w=640

Малцина биха се осмелили да седнат в стола на зъболекар в първия му работен ден. Или да слушат лекции от преподавател по журналистика, който никога не е работил в медия. Да не говорим пък да пожелаят да ги вози блондинка, току що снабдила се с шофьорска книжка…
Така е и с футбола. Милиони хора гонят топката, но единици са тези, които други милиони биха наблюдавали със захлас, какво могат да вършат с нея. Сред тях е и египтянина Мохамед Салах (роден е през (1992 г.) – днес един от най-популярните футболисти на планетата. Сега играе за английския Ливърпул и националния отбор на Египет.

Преди време Мохамед ни показа, че не случайно експерти го определят като по-добър дори от величията Лео Меси и Кристиано Роналдо. По време на снимки за реклама на Pepsi той направи невероятен трик. Първо с един ритник изпрати топката точно в отвора на окачена гума. После Мохамед постави на нея кутия от Pepsi. Жонглирайки с топката, той се отдалечи от гумата, движейки се рязко се обърна и я запрати към кутията. Невероятно точния му удар я отнесе, без да докосне гумата.
Мохамед Салах е играч, който всеки противников отбор би предпочел да го няма на терена. В досегашните 85 мача, в които той е играл за “Ливерпул”, е отбелязъл 63 гола и е направил 24 отлични подавания, довели до гол. Африканската конфедерация по футбол за втора поредна година го признава за най-добрия футболист.
Прави са хората – всяка работа си иска майстора…