Войната започна преди осем години, а сега тя я приключва!

Войната започна преди осем години, а сега тя я приключва!

https://i0.wp.com/mcdn.tvzvezda.ru/storage/news_other_images/2022/02/28/7f012f18428b4b928320293a759e742d.jpg?w=640&ssl=1

В своите изявления днешният ни премиер не крие русофобията си и ненавистта си лично към руския президент Владимир Путин. Сега  той и неговата шуробаджанашка тайфа, настанила се в коридорите на властта у нас, заедно с всевъзможни русофоби, евроатлантици и прочие недоразумения, са завладяли публичното пространство и раздават присъди. Интересно, на коя планета живяха те през  последните осем години, когато след организирания, финансиран и ръководен от САЩ държавен преврат през 2014 г., в Украйна дойде на власт истински неонацистки режим. Тогава бе поставено началото на масов терор и започна избиването на хиляди хора в Донбас, които не искаха да го приемат. Загиваха  деца, в Одеса горяха живи хора,  а в занданите на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) жестоко бяха изтезавани противници на режима. Тепърва ще става ясно и какъв е броят на ранените украински военнослужещи, опълченци, мирни граждани, които са били убивани в „демократична“ Украйна, за да им вземат и продават органите на Запад. В украински медии се появиха съобщения  за чудовищни опити с биологично оръжие, които през тези  години американци са провеждали над украински военнослужещи и пленени опълченци. В същата тази Украйна, за която сега денонощно и истерично ни промиват мозъците, бе създадена невероятна корупционна система с участието на висши американски държавници. А украински депутати съобщиха, че лично комика, станал президент на страната – евреина Володомир Зеленски, е „спестил“ и скрил на Запад  над един милиард и двеста милиона долара!

Но за геноцида, провеждан от украинския режим над милиони хора, живеещи в Донбас, както и за всички други престъпления, извършени от него в тази страна след държавния преврат през 2014 г., Запада си затваряше очите през тези осем години. За него не говореше известната с далаверите си и с патологичната си омраза към Русия  гинеколожка, назначена за шеф на Еврокомисията. Или премиера на Великобритания Борис Джонсън, за когото The Economist  написа, че големият въпрос е, как въобще такъв човек е бил допуснат на този пост!

Сега всички те ни заливат с лъжи и дезинформация за „зверства на руския агресор“ в Украйна. Докато истината е, че точно заради хуманизма на руските командири и войници операцията за демилитаризация и денацификация на Украйна, се забавя. Те не могат да си позволят да разрушават жилища и да убиват мирни хора, както осем години правеха това в Донбас всячески подкрепяните и стимулирани от САЩ и Великобритания  украински власти и организираните от тях  неонацистки банди.  Днес все още оцелелите техни членове се крият в обкръжените градове зад щитове от мирни жители и разполагат тежки оръжия между жилищни сгради.

Възхваляваният на Запад и у нас президент Володимир Зеленски нареди да се раздава огнестрелно оръжие – автомати „Калашников“, гранатомети и боеприпаси към тях на всеки, който пожелае.  За броени часове  по официални данни са пръснати само над 25000 автомата. Нещо повече – пак по заповед на шута, станал президент, от украинските затвори са пуснати и вече въоръжени хиляди закоровели престъпници, включително и убийци. Естествено, в Киев, Харков и други украински градове сега неспират престрелките по улиците между украинци.

Затова много верни са думите, които пълномощният представител на Русия при ООН Василий Небензя, каза от нейната трибуна: „Русия не започна военни действия на Украйна – тях ги започна Киев против своите граждани. Москва тази война я приключва.“ И така Русия осигурява най-важната задача на ООН – предотвратяване на нова световна война.

И не само това: с военната си операция за демилитаризация и денацификация на Украйна Русия поставя началото на раждането на една друга държава.  От строго цензурираните  български медии хората няма да научат, че сега по инициатива на градските съвети на Херсонска, Николаевска и други области, в Украйна започва обсъждането на Манифест за създаване на Федеративна Република Украйна. В него се изтъква, че тя ще замени нацистката държава, наложена на украинците най-вече от САЩ и Великобритания, която реабилитираше и героизираше нацистки престъпници. Онази Украйна, която бе ликвидирала свободата на словото и печата, свободата на събранията, забранила  политическата опозиция. Държавата, в която бе организирано тотално следене и разправа с неугодните на властта, включително и тяхното убийство. Украйна, в която бе създадена съвършенна корупционна система на държавно управление, унищожено здравеопазването и образованието и разпалена гражданска война в Донбас.  Държавата, създадена от САЩ и НАТО да бъде плацдарм за бъдеща война срещу Русия. В името на ликвидирането на всичко това инициаторите на манифеста тръгват към създаване на нова демократична федеративна република, в която ще бъде осъществена пълна денацификация и ще бъдат наказани всички, виновни за масовите кръвопролития в Украйна след 2014 г.  Държава, в която наистина ще бъдат спазвани и защитавани основните човешки права и свободи.

Сега различни социологически агенции, на които им плаща правителството и олигарси, много тясно свързани със САЩ, публикуват непрекъснато данни за растящи антируски настроения у нас. Социлог съм по образование, работил съм и като изследовател, но съм написал  книги и за това, как социологическите изследвания се използват за промиване на мозъците на хората. Затова – меко казано, съм много скептичен към нагласените данни, които охотно тиражират цензурираните медии у нас.

Склонен съм да се доверя на световни агенции, които правят проучвания и в България. Представяйки резултатите на едно от тях американската информационна агенция Bloomberg изведе в заглавие на своя статия шокиращият за нея резултат: населението на четири държави-членки на НАТО иска да е под защитата не на алианса, а на Русия! Социологическо проучване показа, че нея я предпочитат като военен съюзник жителите на България, Гърция, Словения и Турция.

Световно известният американски  Pew Research Center проведе проучване сред населението на 19 държави, 16 от които са членки на НАТО (другите са Швеция, Русия и Украйна). Обобщените изводи от него сочат: позитивното отношение към НАТО сериозно намалява! А по-голямата част от населението на държавите-членки на НАТО е против страната им да използва военна сила за защита на съюзник от алианса, ако той влезе в конфликт с Русия. Най-много са привържениците на това мнение в България, Италия, Гърция, Германия, Испания, Словакия, Турция. У нас то се подкрепя от около 70 на сто от населението. Днес все по-малко  българи искат НАТО, а съгласни да воюваме с Русия са едва 12 на сто от сънародниците ни! Точно у нас, в сравнение с другите страни, където е проведено проучването на Pew Research Center, е най-висок относителният дял на хората, които предпочитат засилване на отношенията ни с Русия, но не и със САЩ.

А що се отнася до Владимир Путин то форматираният по американски тертип премиер, чиито фенове ласкаво и снизходително наричат  „Киро простото“, вероятно е чувал поне  за Newsweek – американско списание, което е основано през далечната 1933 г. Е, точно в тази авторитетна медия се появи твърде интересен анализ на Бил Пауъл за случващото се в Украйна. Но тъй като допускам, че премиера едва ли е в състояние да издържи да прочете текст, по-голям от размера на стандартен есемес, ще го запозная със заглавието, което е поставил на публикацията Newsweek:  „Путин винаги побеждава!“.

За сегашният ни премиер и цялата негова овластена шуробаджанашка компания утре никой няма и да си спомня. Както и за англосакският проект, наречен „Антируска Украйна“, който бе започнат с държавния преврат, организиран от САЩ в Киев през 2014 г.

Вместо него  много скоро ще се появи една нова и наистина демократична и свободна държава –  Федеративна Република Украйна.