Войната е шоу, в което не те – богоизбраните, а други умират!

Войната е шоу, в което не те – богоизбраните, а други умират!

Един от много малкото разумни, адекватни политици в Евросъюза – унгарският премиер Виктор Орбан, заяви: „Това, което се случва днес в Брюксел и Вашингтон… е подготовка на настроенията за евентуален пряк конфликт. Спокойно можем да кажем, че тече подготовка Европа да влезе във войната!“.

И той е абсолютно прав: в речника на идиотите, които сега са на власт  на Запад и у нас, все по-често започва да се появява думата „война“. Те я употребяват с невероятно безгрижие, сякаш става дума за нещо съвсем обикновено – като разговор в кафене, разходка в парка, прибиране на детето от градина… Известната с далаверите си гинеколожка, назначена от САЩ за шеф на Еврокомисията – Урсула фон дер Лайен, призовава Европа да се готви за война с Русия. Тя настоява да се влагат още повече пари за въоръжения и за всяческа подкрепа на свръх корумпирания, диктаторски режим на Зеленски, чийто мандат като президент  изтече на 21 май т.г.

Изнеженият норвежки икономист Йенс Столтенберг, поставен също от САЩ на поста шеф на НАТО, вероятно разбира от война толкова, колкото аз от квантова механика. Но опиянен от позицията, която все още заема, той смело удря по масата: трябва да се премахнат всякакви ограничения за използване на натовски далекобойни въоръжения по територията на Русия! За него руските градове са напълно легитимни цели за поразяване. Приглася му и британският външен министър Дейвид Камерън. А полският му колега Радослав Сикорски нагло заявява:  „присъствието на сили на НАТО в Украйна не е нещо немислимо!“ Френският президент Макрон и немският канцлер Шолц също подкрепят нанасянето на удари по руската територия.

След думите следват делата. В последните седмици идиотите на власт на Запад и у нас правят всичко по силите си, за да прерасне  опосредствената (прокси) война, която те водят срещу Русия  на украинска територия вече трета година, в непосредствена. Подготвят се решения за изпращане на кадрови натовски военни като инструктори в Украйна. Създават се нови логистични центрове за доставка на въоръжения и боеприпаси на киевския режим. Работи се за защита на неговото въздушно пространство от натовски системи за противовъздушна отбрана (ПВО). Външният министър на микроскопична Литва Габриелюс Ландсбергис запретна ръкави и мъжествено заяви: „Литва е готова да стане част от натовска коалиция, която може да възглави Франция или друга страна. И която може да провежда обучение на украинска територия!“

Немският  Bild пише, че има напредък по въпроса за транспортиране на оръжия и боеприпаси на фронта. Великобритания, Канада и Естония искат да ги доставят не до границите на Украйна, както  сега, а директно до линията на фронта. Полша подготвя коалиция за „разширяване на противовъздушната отбрана“ на западна Украйна.

Става ясно, че овластените идиоти начело на Евросъюза се готвят да върнат и задължителната военна служба за младите хора във всички държави-негови членки, в това число и в България. Заради огромните жертви, които дава киевският режим и нежеланието на украинците да служат в армията, срещу Русия трябва да се изпратят европейски младежи. За тази цел се подготвя  създаване на централно командване по въпросите на отбраната на ЕС в Брюксел. За това ни предупреждава отлично осведоменият външен министър на Унгария Петър Сиярто.

Готовност да разрешат на киевския режим да атакува райони дълбоко навътре в Русия, изразяват управниците  на Великобритания, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Финландия, Франция, Чехия, Швеция,  Естония, Канада… Президентът Джо Байдън е все по-близо до приемане на решение, с което да позволи на киевския режим да нанася удари с американско оръжие дълбоко по територията на Русия. За това съобщава  The New York Times.

А руското външно министерство определи най-големите за последните десетилетия натовски учения Steadfast Defender в непосредствена близост до границите на Русия, като подготовка за война. На тези маневри са задействани всички видове въоръжения и инструменти, в това число и хибридни. На тях се отработват военните действия на НАТО срещу Русия.

От Федералната служба за безопасност  на Русия също съобщават за все по-активна подготовка на НАТО за война с руската държава. На т.н. „източен фланг“ спешно се строят и модернизират военни градове за натовски войници и офицери, тренировъчни полигони, бази за складиране на въоръжения и боеприпаси и др. Увеличават се транспортно-логистичните възможности на съседните на Русия държави по прием и бързо прехвърляне на войски и бойна техника. Активизира се разузнавателната дейност на НАТО край руските граници. Отработват се сценарии за водене на бойни действия срещу Русия, включително с нанасяне на ядрени удари по нейната територия и др.

У нас гореща подкрепа на безумната политика на западните управленски „елити“, оказват партиите на войната – ГЕРБ-СДС, „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС. А хиляди техни фенове – журналисти, университетски преподаватели, членове на евроатлантични клубове и съюзи, генерали и др., ни обработват денонощно посредством най-големите медии, да окажем пълна подкрепа на агресивната политика на овластените идиоти.

Владимир Путин откровено предупреди, до какво ще доведе прехода от сегашната прокси война на Запада срещу Русия в непосредствена: „Ето как стоят нещата. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни, трябва по принцип да са наясно, с какво си играят. Те трябва да помнят, че като цяло това са държави с малки територии и с много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия.“ 

Руският президент ни осведомява за това, какво ще се случи, ако страната му бъде принудена да отговори на НАТО и Евросъюза с ядрено оръжие. Руската територия е необятна – тя е с площ от 17 098 242 квадратни километра, граничи с 16 държави по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода (със САЩ при Беринговия пролив и с Япония при Южнокурилския пролив). Общата дължина на нейните държавни граници е 57946 км! На практика е невъзможно да бъде разгромена такава държава, особено притежаваща най-модерният ядрен арсенал в света. Ако тя го използва по  страните, чиито овластени идиоти са разрешили на киевския режим да нанасят удари с техните далекобойни оръжия навътре в Русия и са изпратили в Украйна свои военни подразделения,  то тя ще ги превърне в кратери. В тях заедно с населението ще изгорят и идиотите, за които войната е просто забавно шоу, в което не те, а  други умират.

Полският аналитик Еугениуш Зинкевич определи управниците на неговата страна които постоянно провокират конфликт с ядрена Русия, като невероятно тъпи и неориентирани. Те не „са наясно с последствията от своите действия. Те са като повечето поляци, които не са в състояние да разберат дори разписанието на обществения транспорт.“ Според него, ако Русия реши да нанесе ядрен удар по Полша, те дори няма да осъзнаят това, защото вече ще са се изпарили, написа  той в Myśl Polska. И Зинкевич е напълно прав – за унищожаването на страната му са достатъчни само няколко ракети, изстреляни за броени секунди от Калининградска област.

В древна Гърция с понятието „идиот“  (ἰδιώτης) са наричали простите, неосведомени хора. Трагедията е в това, че все по-затъпяващото население на Запад и у нас изпраща в коридорите на властта подобни на себе си дълбоко некомпетентни недоразумения. Университетите – на Запад и у нас, продължават да щамповат хиляди образи с дипломи, но без елементарна обща култура. И с нула критично мислене. Единственото, което те успяват да овладеят в тях е жонглиране с клишета, с нищо незначещи лъскави думички. И с харвардски дипломи в джоба си те си остават откъснати  от реалността, неспособни да вникнат в същността на достигащата до тях информация. Тарикати, които умеят да се нагаждат, за да плячкосват и консумират, колкото се може повече.

За щастие ние все още имаме шанс да спрем касапницата, която  готвят за нас, за децата и внуците ни идиотите от партиите на войната у нас. За това преди всичко на идващите избори не трябва да ги допуснем до коридорите на властта!