Вкусът на щастието

Вкусът на щастието

Универсална рецепта за решаване на проблемите, с които съдбата нерядко ни среща, наистина има. Тя е простичка, но съвсем не са толкова много хората, които се решават да я прилагат във всекидневието си. Причината е, че ще трябва да се откажат от свои любими навици – като цигари, алкохол, пържоли, сладкиши…

И още – от излежаване на дивана с дистанционното за телевизора в ръка при всяка отдала се възможност. Точно затова има не само твърде много пациенти и затлъстяли образи, но и хора, които преждевременно си заминават от този свят.

А рецептата се нарича умерено и качествено хранене и активен спорт. Ако я следваме не само ще забравим за главоболията около клинични пътеки, но и ще станем по-богати. Левовете, които няма да харчим за съсипващи организма ни лекарства и операции, всъщност ще се превърнат в наши умножени пари.

Доказателство за невероятната ефективност на тази рецепта е и следната история. Когато е на 22 години Лора Мистич вече била понатрупала немалко излишни килограми – теглилката показвала, че момичето тежи почти 140 килограма!

Естествено, това и било донесло немалко здравословни проблеми – хипотериоз (така специалистите наричат увеличението на щитовидната жлеза и постепенното намаляване на нейните функции), високо кръвно, нарушение на метаболизма – предвестника за появата на диабет…

Докато един ден Лора не си дала сметка, че ако така продължава да живее, то нищо добро не я очаква в обозримото бъдеще.
– Теглото ми се превръщаше във все по-сериозен проблем – споделя момичето. – Даже вече си мислех за липосукция (наричат я още липопластика или липектомия – операция за изрязване на излишъци от мастна тъкан). Докато не стигнах до идеята, че всъщност трябва сама да поема отговорност за живота си и да се опитам да го променя.


Първото, което направила, е да се запише в кварталния фитнес-клуб. Скоро тя станала един от най-активните и ревностни негови посетители. И само след няколко седмици започнала промяна у нея. Тя разбрала най-важното: няма никаква необходимост да ляга в операционна зала за липосукция. Щангата прекрасно заменяла скалпела на хирурга.

Не са и били необходими вече и хапчетата, които вземала, след като започнала заниманията си с тежести.
Неусетно за самата нея се променила и мотивацията и. Тренировките тя започнала заради желанието си да изглежда по-добре. Но скоро открила красотата на фитнеса, а покрай него и тайните за постигане на крепко здраве.


За първата година от активния и спортен живот Лора “изгорила” 45 килограма от теглото си. Момичето се пристрастило към четенето на научна литература, свързана със здравето, фитнеса и правилното хранене. Това и помогнало да се откаже от своите вредни навици в похапването.

Тя престанала да консумира всякакви продукти, които съдържат захар. Не влизала в заведения за бързо хранене. Не докосвала алкохол. Спряла да преяжда.
– Не бива да позволяваме на някой да ни казва, че ние нищо не можем – споделя Лора. – Преди четири години аз тежах близо 140 килограма, имах много проблеми със здравето, затруднявах се с дишането, усещах болки в гърба и краката.

Всяка частичка на моята душа крещеше за това, че такъв живот не е за мен. Аз исках да скачам, бягам, пълзя, да се радвам на живота като активен човек. Аз исках да изследвам света и да намеря себе си. Преди четири години израза “Аз мога това да направя!” се превърна в “Аз съм длъжна да направя това!” И чудото се случи!

Скоро фигурата и определено започнала да впечатлява другите хора около нея, които преди със съжаление я поглеждали. А и живота на очарователната млада дама днес няма нищо общо с този отпреди четири години. Той изцяло е под нейния контрол.

Безсмислено е да се оправдаваме с възрастта си – споделя Лора. – Винаги има време. Цифрите на теглилката се въртят достатъчно бързо. Вие можете да загубите вдъхновение и сили да се движите напред. Това е нормално. Но също така е естествено да започвате отново и отново.

Просто продължавайте да си поставяте цели, да вървите напред към своята мечта. Главното е да не се обръщате и да не спирате. Всичко ще е наред, не се вълнувайте – и при вас промените ще дойдат!

Самата тя е доказателство за възможността от изменения. При нея 2014 година е година на затлъстяването, вредното хранене, стреса, депресията, на много сериозните проблеми със здравето.

Но 2018 година е време за бодибилдинг, за активен начин на живот и здравословно хранене. Благодарение на своята воля Лора се превърна в не само очарователно, но и в здраво и невероятно силно момиче. Тя вдъхновява и помага на много други хора, които все още не могат да се решат на кардинални промени в живота си. И поради това имат свръхтегло и безброй проблеми със здравето си.

Лора вече е истинска звезда в интернет – в инстаграм тя има над 330000 фена от цял свят!
Нейната история за пореден път ни убеждава, че всичко е в нашите възможности. От нас самите, а не от хората с бели престилки или от някои други, зависи дали ще бъдем здрави и стройни.

Нужно е много малко, за да сме в отлична физическа и психическа кондиция, независимо от възрастта ни: самодисциплина, отказ от вредни неща, физическа активност, похапване на качествена храна.
И тогава ще узнаем, какъв е вкуса на щастието.