Виновни сме, че допускаме на власт алчни „пигмеи“!

Виновни сме, че допускаме на власт алчни „пигмеи“!

На 26 октомври т.г. лидери на държави-членки на Евросъюза се събраха по искане на Евроакомисията. Известната със склонността си към разни далавери гинеколожка Урсула фон дер Лайен, се обърна към тях с настояване да увеличат вноските си към дългосрочният боюджет за 2021-2027 г. Ръководената от нея комисия спешно се нуждае от още 66 милиарда евро, от които  50 милиарда евро ще бъдат предадени на режима на клоуна-президент Зеленски.

Естествено, правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, известно с невероятното си раболепие пред западните си господари и с пълно презрение към националните ни интереси, възторжено прие да се увеличи вноската на страната ни в евробюджета. За това заяви пред журналисти любимецът на  родни „демократи“, либерали, евроатлантици и фенове на ЛГБТ+ – премиерът Николай Денков.

За тарикатите на власт у нас  приоритет не са интересите на милионите българи, едва свързващи двата края. За тях от първостепенно значение е все по-активното включване на България в прокси войната, обявена от Запада на Русия и водена на украинска територия с украинско „пушечно месо“. Точно това изискват от тях американските им господари, благодарение на които най-вече те се оказаха в коридорите на властта. И сега стремително и алчно консумират нейните благинки.

Но защото слушат и стриктно изпълняват нарежданията, които получават, господарите им си затварят очите за невероятната им корупция и шуробаджанашки изпълнения. И дори ги хвалят.  „Високо ценим всичко, което българското правителство направи в подкрепа на Украйна през последната година и половина. Също така оценяваме подхода на настоящето правителство, който можем да определим като по-решителен. Високо оценяваме това, което кабинетът обяви, че ще прави за Украйна. Мога спокойно да заявя, че сме много удовлетворени от ролята, която България играе.“ Това казва г-н Кенет Мъртън – посланик на САЩ в България.  На същото мнение е и неговият колега –  посланика на САЩ в НАТО Джулия Смит. При посещението си в София тя бе категорична: „Признателни сме за това, което България направи за Украйна!“

И те са прави – „приносът“ на прекрасната ни Татковина за смъртта на стотици хиляди военни и цивилни в Украйна наистина е реален и голям. Български оръжия, снаряди, мини, ракети, гранати, патрони и пр., изпратени в огромни количества в Украйна, позволяват  на киевският режим да продължава да убива и осакатява свои граждани, включително деца, жени, възрастни… В интервю за авторитетният The Economist командващият украинските войски генерал Валерий Залужний заявява: да се убиват руснаци е истинската религия на украинските власти! А съветникът на клоуна Зеленски – Михаил Подоляк, е категоричен: Украйна „има право“ да унищожи всички, които се намират в Крим, Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска области!

За разлика от родните вождове, на които им дреме за интересите на страната ни и изпълняват сляпо нарежданията на САЩ и гинеколожката – шеф на Еврокомисията, в Евросъюза расте делът на лидерите на държави-негови членки, които започват трезво да оценяват ситуацията. Така премиерът на Белгия Александер Де Кро отказа да увеличи вноските на страната си в бюджета на Евросъюза, за да се подпомогне  Украйна с нови 50 милиарда евро. Марк Рюте – премиер на Нидерландия, също се обяви против увеличението на бюджета на ЕС за да се подкрепя Украйна. Брюксел трябва да си затегне колана, вместо да моли държавите-членки на ЕС за допълнителни вноски в неговия бюджет, заяви той. Според него трябва да се променят приоритетите в харченето на пари. „Никой не очаква с нетърпение“ да си отвори портмонето за Брюксел във времена, когато има огромен натиск за разходи, казва Рюте.

Но особена остра е критиката на един от много малкото мъдри и отговорни държавни лидери в Евросъюза – унгарският премиер Виктор Орбан. Той обвини Еврокомисията в опит да въведе в заблуждение държавите-членки на общността, защото става дума не за 60, а за 100 милиарда евро. Унгария предупреди, че ще блокира предоставянето на допълнителни пари за Украйна от бюджета на ЕС, докато не види разумно обяснение, защо се прави всичко това. Според Орбан Украйна „повече не е суверенна държава…  тя не съществува от икономическа гледна точка“. Той обвинява сегашното ръководство на Евросъюза в това, че провежда политика, враждебна на интересите на унгарския народ. Орбан е категоричен: антируските санкции на Евросъюза отслабиха нейната икономика, а Европа „загуби своята независимост“!

Впрочем Виктор Орбан е не само разумен и почтен, но и смел лидер. Той директно обвини гинеколожката – шеф на Еврокомисията и обкръжението и, че се опитва да замени населението на Европа с мигранти. Според него абсолютно недопустимо е и това, че овластени управници на Евросъюза водят политика на отказ от христянското наследство и арогантно пробутват на европейците „ценностите“ на ЛГБТ-общността.

Има и още нещо, за което избягват да ни разказват цензурираниге жестоко от властите  у нас и на Запад медии: това е алчността и любовта към охолен живот за наша сметка на недоразуменията, оказали се на власт в Евросъюза. Виктор Орбан предупреди, че освен за Украйна гинеколожката иска пари и за увеличение на и без това огромните заплати на европейските чиновници. „Бюрократът  навсякъде си е бюрократ“, казва Орбан.

А хърватският  евродепутат  Мислав Колакушич определи членовете на Еврокомисията като  „най-големите врагове“ на населението на Европа и на нейния малък и среден бизнес. Той е възмутен най-вече от безумните и неефективни антируски санкции и необмисленото налагане на „зелена политика“ във вреда на реалната икономика.

Отстрани най-добре се виждат нещата. Така например, приносът на евролидерите за очертаващата се катастрофа в Европа не остава скрит за известни американски интелектуалци. Бившият държавен секретар на САЩ  Хенри Кисинджър, който сега е на 100 години, е категоричен: европейските лидери деградират! За него днешните политици на Европа са некомпетентни, те нямат ориентири, не разбират задачите, които стоят пред тях. Сред главните причини за това, според Кисинджър, е влошаването на образованието и изчезването на културата на „дълбоката грамотност“.

С него е съгласен и Гилбърт Доктороу – известен американски политолог, завършил  Харвардския колеж, защитил  докторска степен в Колумбийския университет, автор  на много книги. Той твърди, че един от  най-големите проблеми на Европа е липсата на истински лидери, които да притежават необходимите интелектуални способности и сила на волята. За Доктороу днес повечето европейски държави се управляват от пигмеи, което обяснява и раболепието на Евросъюза по отношение на САЩ.

Майкъл Хъдсън – професор по икономика в университета на Мисури, Канзас Сити, казва: американските служители  просто  купуват европейските политици, защото те са подкупни. „Да бъдеш за продан е това, което означава свободен политически пазар. Системата се основава на това как да забогатеете и можете да забогатеете, като бъдете подкупени. Затова отиваш в политиката“, е убеден проф. Хъдсън.

 „Днес политиката се е превърнала в странна смесица на професия и развлечения. Доходите на болшинството чиновници зависят от заеманата длъжност и колкото повече те растат в политическата кариера, толкова по-богати стават… Политиците  все едно специално ги избират за безсрамие“, коментира американската агенция Bloomberg.

А това, че всички те са абсолютно прави в оценката си, го доказват безумните политики, които сътворяват и цинично следват  т.н. „лидери“ – в Европа и у нас.