България в НАТО: ползи – никакви, загуби – чудовищни!

България в НАТО: ползи – никакви, загуби – чудовищни!

Прекрасната ни Татковина посрещна поредния скъп гост – върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията Филип Лавин. Роденият през 1965 г. френски  генерал-лейтенант от авиацията  е известен и с това, че като боен пилот е един от участниците в касапницата, устроена от НАТО над съседна Югославия. Само ще ви припомня, че в продължение на 78 дни над мирното население на  нашата съседка самолети на НАТО нанесоха 2300 въздушни удара, при които бяха хвърлени около 80000 тона взривни вещества. В това число и  категорично забранените от международното право  касетъчни бомби и снаряди с  обеднен уран. В резултат на тази  „хуманитарна интервенция“ (така я продаваха на наивниците натовските пиари) загинаха около 2000 мирни жители на Югославия, включително деца, жени, възрастни хора. Унищожени бяха хиляди граждански обекти. А заради хвърлените боеприпаси с обеднен уран и днес е много висок делът на болните от рак в Сърбия. Геноцидът,  осъществен от НАТО над тогавашна Югославия, разкри за пореден път, че точно той е най-големият източник на несигурност и кризи, основна заплаха  за мира в света.

Сега на наша територия и натовският герой от войната, бомбардирал със своя Mirage 2000 мирното население на Югославия, ни пласира любимото клише на натовци: „Русия и тероризмът са двете основни заплахи за НАТО!“ И не забрави да подчертае: НАТО се придържа към подхода 360-градуса – разглежда не само опасностите от руска агресия в Черно море, но и на западните граници на България.

Идването на поредния натовски вожд у нас е част от подготовката на НАТО за преход на сегашната му опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия  с украинско „пушечно месо“ в директна. За това говорят и сега провежданите натовски военни учения в Европа, наречени от пиарите на НАТО „Непоколебим защитник“ (Steadfast Defender). Те обхващат огромна територия – от Норвегия до Румъния, ще продължат цели четири месеца и в тях ще участват около 90000 души. На тези – невиждани по мащаба си учения, натовци тренират своите бъдещи непосредствени военни действия срещу Русия.

А най-сигурното доказателство, че обезумелите американски марионетки на власт у нас ни готвят за утрешната война с Русия, е чудовищната по размерите си антируска пропагандна кампания. Не напразно древните са казвали: всички войни започват най-напред в умовете на хората! Демонизирай денонощно една държава, изгради и образ на враг и ще се намерят немалко наивници, които наистина ще я намразят. А точно това е целта, която са си поставили продажните тъпи, инфантилни, но невероятно алчни родни „елити“ – колкото се може повече българи да намразят всичко, свързано с Русия! Ако успеят, то тогава с лекота ще изпратят стотици хиляди българи с промити мозъци да се бият с руснаците. Щедро заплащани политици, бюрократи, журналисти, университетски преподаватели, „експерти“, членове на измислени неправителствени организации сега се надпреварват да бълват лъжи и дезинформация срещу великата славянска държава.

Те не се спряха дори и на нашия национален празник, който така мечтаят да затрият – 3 март. Един от малкото почтени и смели български журналисти и аналитици – Велизар Енчев, в свой великолепен коментар ни припомня, как действаха в този ден манипулаторите от  трите най-големи телевизионни канали – БНТ, БТВ и Нова.

Като вземем предвид бясната антируска пропаганда на евроатлантиците в Европа, САЩ, Канада и др., определено става дума за координирана акция, която да подготви общественото мнение за предстояща война с Русия. И, за огромно съжаление, вероятността това да се случи става все по-реална.

Може да не се съмняваме: ако антибългарските партийки ГЕРБ-СДС, Демократична България, Продължаваме промяната и ДПС са още на власт, страната ни веднага ще изпрати нашата армия да се бие с руснаците. Така, както първа в Европа достави колосални количества патрони, снаряди, ракети, мини, ръчни гранати и други оръжия на свръх корумпирания, диктаторски и по същество неонацистки режим на клоуна-президент Зеленски. С български оръжия и боеприпаси в прокси войната на Запада продължават да се убиват и осакатяват не само  военни, но и хиляди деца, жени, възрастни хора.

Откъдето и да го гледаме членството ни в НАТО ни гарантира само загуби без никакви ползи! „Евроатлантиците“ на власт у нас  увеличиха парите за война. Сега те са вече над 2 на сто от бруто вътрешния ни продукт (БВП). За малка и невероятно бедна страна като нашата, това е непоносим разход. Но е  само началото на безкрайното прахосване на обществен ресурс. Тепървава ще трябва да плащаме милиарди лева за изграждане на военни складове, логистика, за американски военни бази и издръжка на чужди войски на наша територия, за купуване на ненужни ни, морално остарели оръжия от САЩ.  Пример за това е покупката на бронираните машини „Страйкър“, които в Америка ги наричат „капани на смъртта“, защото не стават за военни действия. Най-вероятно това ще се окаже фантастична по размерите си корупционна сделка, от която овластени тарикати вече са спечелили милиони. И понеже парите на държавата ни са малко, за да изпълняваме нарежданията на босовете на НАТО за увеличаване на военните ни разходи, управниците без да им мигне окото ще ги крадат от други области – образование, здравеопазване, социални помощи и т.н.

Сега вождовете на този невероятно агресивен блок ни обясняват, че правят всичко по силите си, за да защитят „демокрацията“ в Украйна – една държава, управлявана от режим, който няма нищо общо с демократичните ценности. Нобходимо е още повече да се увеличат и без това гигантските военни бюджети на страните-членки на НАТО. Следва да бъдат съкращавани всички други социални разходи, а хората да приемат своето обедняване като цената за разгрома на Русия. Включително и ние, простосмъртните българи. Премиерът в оставка Денков заяви на кореспондента на руския вестник „Известия“ Семьон Бойков: „Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация“!

За 75-те години на своето съществуване НАТО се доказа като най-агресивният военен блок на планетата ни. Маскиращият се като „гарант на мира и демокрацията“ съюз предизвика и участва в десетки войни и въоръжени конфликти, довели до смъртта и осакатяването на стотици хиляди деца, жени, възрастни хора. НАТО осигури истински икономически катастрофи и обрече населението на цели райони в света на глад, прокуди милиони хора да търсят препитание извън родината си.

Влиятелният британски вестник The Guardian определи поведението на НАТО по отношение на Украйна като „безрасъдно“. Доказва го и изтичането на информация от германската армия за Русия, която свидетелства: Запада е на ръба на рискована и безполезна ескалация, пише The Guardian. „Украйна започва да изглежда все повече като наемник на НАТО за западните генерали, които искат да увеличат бюджетите си и да преживеят отново игрите на Студената война от младостта си. Цената се плаща от техните данъкоплатци и младите мъже на Украйна.“ Грубата некадърност на западната военна намеса в продължение на последния четвърт век,  би трябвало да ни научи на нещо. Но очевидно това не се е случило, заключава  The Guardian.

Абсурдът на присъствието в НАТО е, че той няма да  защити свой член, ако бъде нападнат. За това пишат във влиятелният Foreign Policy   професорът по международни отношения в Харвардския университет Рене Белфер и аналитика  Стивън Уолт. Според тези експерти, статия V на Североатлантическия съвет изобщо не задължава членовете на блока да воюват, ако друг участник е атакуван. Нещо повече: точно САЩ настояват на неговата широка интерпретация – всеки член на НАТО сам да преценява дали да се притече на помощ или не, дали отговаря или не участието му в конфликта на неговите жизнено важни интереси. Членовете на НАТО не са задължени да използват своята армия за защита на друга държава, отбелязват авторите. „НАТО въобще не е вълшебен щит“, пишат проф. Белфер и Уолт.

България в  НАТО означава още по-голяма мизерия за милиони българи. А най-страшното е, че това членство рязко увеличава вероятността първи да изгорим във войната с Русия, която ни готви този свръхагресивен военен съюз.