Битките ще спрат, но тогава,  когато тя постигне целите си!

Битките ще спрат, но тогава,  когато тя постигне целите си!

По повод на изминалите две години от началото на руската специална операция в Украйна,  буквално сме потопени от изявления на всевъзможни управници и обслужващи ги „интелектуалци“ и „експерти“. Така пиарите на премиера Денков подготвиха и разпространиха негово обръщение. То повтаря основните клишета на западната пропаганда, чиято цел е да промие мозъците на милиони в дух на ненавист срещу Русия. В него няма нито дума за истинските причини, които принудиха славянската държава да започне военни действия на територията на своята съседка. Сред тях е геноцидът над руското население в Донбас, осъществяван от киевския режим след държавния преврат в Украйна през 2014 г., организиран, финансиран и управляван от САЩ. А така също и стремителното милитаризиране на Украйна и нейната подготовка от САЩ и НАТО като техен плацдарм за агресия срещу Русия. Това липсва в изявлението на Денков – в него има идеализиране на киевския режим и демонизиране на Русия. То завършва с думите: „Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ. А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“

Денков е прав, когато говори за бъдещо „правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ“. Но освен към него,  киевския режим ще бъде преследван и за несекващия тероризъм, който продължава да осъществява над мирно руско население, за изтезанията и убийствата на руски военнопленници и др.

Впрочем наивно е да се очаква, че евроатлантика и русофоб Денков няма да повтаря като папагал дезинформацията на Запада. Публична тайна е, че на него и на партийките, които представлява – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, им дреме за страната ни. Лично Денков заяви на кореспондента на руския вестник „Известия“ Семьон Бойков: „Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация“!

Това, че огромната част от българите ще трябва да пробиват нови дупки по коланите си, защото обедняването им върви с шеметни темпове, не представлява никакъв интерес за него и съпартийците му.  Още повече, че самите те няма опасност да обеднеят – за дългите години в коридорите на властта те отлично са овладели изкуството, как се правят големите пари.

Не изостава от началника си и народният любимец – бившия съветски възпитаник, а сега върл натовец  Тодор Тагарев. Като изразява категорична подкрепа на Украйна (толкова дълго, колкото е необходимо за да победи!), той добавя: „Заклеймяваме и ще противодействаме на всички, които подпомагат войната на Русия и разпространяват и засилват дезинформацията за нея!“  Е, сега поне ще знаете: ако внезапно престанат да се появяват  моите публикации и сайта ми замлъкне, това ще означава, че „тагаревци“ са забелязали  скромната ми личност. А после активно са и „противодействали“….

Западните управленски „елити“ и техните марионетки на власт у нас срамежливо забравят да обърнат внимание на другия юбилей – навършващите се две години от старта на войната на Запада срещу Русия. Тя се води опосредствено (прокси) с използване на украинско „пушечно месо“. Ако киевският режим не получаваше огромна военна помощ от САЩ, НАТО и Евросъюза (оръжия, боеприпаси, разузнавателна информация в реално време, обучение и командване на украински военни подразделения и пр.), конфликта в Украйна щеше да завърши за броени седмици.

Responsible Statecraft (издание на Институтът Куинси – американски мозъчен тръст)  ни припомня, че Конгреса на САЩ е  отпуснал общо 113 милиарда долара финансиране, свързано с войната в Украйна. Пентагонът (военното министерство на САЩ – б.м.)  е изпратил в тази страна най-малко 3 097 000 артилерийски снаряда след началото на руската операция. Повечето от тях (2 000 000) са 155 мм снаряди – стандартният размер, използван от САЩ и техните съюзници в НАТО. Това са около 95 000 тона само 155 мм боеприпаси. Вашингтон също е дал на Киев 76 танка, включително 31 танка Abrams и 45 Т-72Б от съветската епоха. Украйна е получила 3631 американски бронирани машини от различни типове – от бронетранспортьори до транспортни средства. Тя използва също 39 произведени в САЩ мобилни реактивни системи за залпов огън  HIMARS. САЩ са доставили в Украйна най-малко 400 000 000 гранати и куршуми през последните 24 месеца и т.н.

Отделно съюзниците на САЩ през тези две години са изпратили на киевския режим стотици хиляди тона въоръжения, боеприпаси, снабдявали са го с всичко необходимо, за да громи руснаците. Сред тях особено активна е и прекрасната ни Татковина. Тя оказва огромна (за мащабите на страната ни), военна помощ на режима на клоуна-президент Зеленски от първия ден на конфликта. Немският вестник „Ди Велт“ публикува свое разследване в което стигна до извода, че точно България при управлението на Кирил Петков е изиграла ключова за украинския режим роля. Скрито от българското население и тогавашният парламент, са изпращани огромни количества въоръжения и боеприпаси  за украинския режим. Около една трета от снарядите, ракетите, мините, патроните и пр., с които украинските въоръжени сили са убивали не само руски военни, но и хиляди невинни деца, жени, възрастни хора в освободените от киевския режим територии, са български.

Но приближава ли огромната военна помощ от страна на САЩ, НАТО и Евросъюза киевския режим до неговата победа над Русия, както не спират да ни внушиават родни и западни „елити“ на власт? Нищо подобно – тя забавя, но не отменя очертаващата се негова пълна капитулация!

The Hill е влиятелна американска медия, специализирана в областта на политиката. В нея се появи интересна публикация. Авторът и – полковник Джо Бучино е анализатор в Съвета за иновации в отбраната и бивш директор по комуникациите в Централното командване на САЩ. Този – определено осведомен експерт, е категоричен: Украйна не може да победи в тази война! И американската подкрепа не е в състояние да промени тази реалност. Очакванията на САЩ и техните съюзници за разгром на Русия са нереалистични. Нищо от основните внушения на западната пропаганда – руската армия е „книжен тигър“, руските генерали ще се обърнат срещу Путин, Украйна ще обезвреди Русия в Донбас, не е вярно. Украйна е изтощена, а изтребителите F-16, които САЩ ще и изпратят през следващите месеци, няма да обърнат хода на събитията.Това не може да го направи дори и пакетът от 60 милиарда долара помощ, който се задържа в Конгреса. В един момент – може би скоро,  помощта ще спре и окончателно ще се реши съдбата на Украйна, заключава полковник Бучино.

Експертите от Института Куинси Анатол Ливън и Джордж Бийби също са убедени: реалистичните перспективи за териториални завоевания на бойното поле на украинците са нищожни. Напротив, все по-голяма е вероятността от „съкрушителна руска контраатака“.

На 25 февруари т.г. два бяха най-четените на  популярния украински сайт „Страна“ материали. Първият бе озаглавен така: „Войната ще завърши на нашите условия“. Зеленски се обърна към украинците от разрушеното летище“. А вторият звучеше другояче: „В офиса на президента на Украйна цари „доволно мрачна атмосфера на разочарование“ – Politico“.

Зеленски определено го бива в спектаклите – помага му натрупаният  немалък актьорски опит. Клоунът-президент всячески се опитва да демонстрира увереност и мощ не толкова пред украинците (те са наясно вече що за стока е той!), а  пред западните си господари. За да продължават да му изсипват милиарди долари и евро.

Но горчивата истина – лично за него и за управниците на САЩ, НАТО и Евросъюза,  се промъква в американската медия  Politico. И тя е, че с всеки изминат ден Украйна се приближава до своята неизбежна капитулация.

А Русия – до своята победа. Не над украинския  народ и над „демократична“ Украйна, защото тя не е такава. А  над Запада в неговата прокси война, която той вече две години води срещу нея. С „пушечно месо“,  щедро  осигурявано му от режима на клоуна-президент.