А те няма как да замръзнат на границата ни…

А те няма как да замръзнат на границата ни…

https://i0.wp.com/1.bp.blogspot.com/-zR0UAcGOv4s/Xdv1oB0s1pI/AAAAAAAFEiA/PmbSV0Sgld4Mt5rAYyD53TrsSoRnTextgCLcBGAsYHQ/s400/78576287_10216164615732910_7569810620032221184_n.jpg?w=640&ssl=1

Интересна статия се появи в медията Global Research. Нейният автор –  Пол Антонопулос, изследовател в Центъра за синкретични изследвания, ни информира за решението на румънските власти да превърнат страната в американска база и за бойни дронове. Те ще бъдат предназначени за агресия срещу Русия.

Вече съществуващото напрежение в Черноморският регион, породено от САЩ и НАТО, нараства още повече заради ученията „Защитник Европа-2020“. В тях ще участват десет  държави, включително и Румъния. А ръководените – от САЩ, естествено, военни учения са изцяло насочени срещу руската Калининградска област и административният и център Калининград, в който живеят около половин милион души.

В ученията ще бъдат задействани и  американските военни дронове MQ-9 Reaper, които добиха печална известност наскоро с това, че бяха използвани при терористичният акт срещу иранският генерал Касим Сюлеймани. Сега стратегическа ескадра от тези дронове ще бъде разположена в Румъния. Пентагонът (така наричат военното министерство на САЩ),  е инвестирал 3 милиона долара в строителството на хангар и други обекти в страната за смъртоносните дронове.

Тези факти потвърждават съществуването на дългосрочни планове за използване на въздушна база Câmpia Turzii като летище за MQ-9 Reaper за оказване на натиск върху Русия. Както отбелязва Пол Антонопулос, това показва, че бившата страна на Варшавският договор с голямо желание надхвърля отговорностите си в НАТО. И става инструмент от критично значение за оказване на натиск върху Русия.

https://c.wallhere.com/photos/6e/c7/General_Atomics_MQ_9_Reaper_US_Air_Force_AGM_114_Hellfire-1153425.jpg!d

Проблемът е в това, че става дума за крайно опасно оръжие. MQ-9 Reaper могат да летят на разстояние до 6000 километра – достатъчно, за да да достигнат не само до Москва и Санкт Петербург, но дори и до западните граници на Сибир. Това определено тревожи Русия, защото тези дронове са  способни не само да извършват атентати, но да носят и изстрелват и ракети с ядрени бойни глави. Тя предупреди, че счита щурмовите дронове MQ-9 Reaper за равностойни на ракети със среден обсег на действие, които са забранени от съответен договор. Това, естествено, не попречи на Полша, известна със русофобството си, да приеме за постоянно тези дронове в свойта авиобаза Mirosławiec, разположена в Западна Полша.

Сега румънската авиобаза Câmpia Turzii става домакин на тези крайно опасни оръжия. Вярно, за Русия не представлява никакъв проблем да прехваща и унищожава всякакви безпилотни цели, както и да блокира тези, които са в позиция за излитане. Още преди две години американски военни се оплакаха, че руски системи правят безпомощни дроновете им в Сирия – те просто блокират системите им за управление посредством GPS. Публична тайна е, че Русия е недостижима в света в радиоелектронната борба – популярен стана и случаят с блокирането на електронното управление на американски военен кораб в Черно море, след като покрай него прелетя руски изтребител, снабден със система за подавянето и.

Американският експерт по изкривяване и блокиране на сигнали на GPS   д-р Тод Хъмфрис предупреди, че руските военни са в състояние да създават проблеми за работата на американските дронове, включително и тяхната загуба. Според американски военни оборудването, което използват руските им колеги, е изключително високо технологично и ефективно.

Проблемът не е в това, че Русия е в състояние да ликвидира реалната опасност, която идва за страната от ударните военни дронове MQ-9 Reaper. Той е в това, че вероятността от Трета ядрена война за човечеството става все по-близка. Приемането от Румъния на  офанзивни американски оръжия е част от агресивната стратегия на САЩ и НАТО за натиск, изолиране и ограничаване на Русия в Черно море. Командването на ВВС на САЩ в Европа обяви публично, че дроновете MQ-9 Reaper ще бъдат преместени в Румъния, за да подкрепят серия от операции в района на Черно море.

Пол Антонопулос ни припомня нещо, което често забравяме: България вече също е част от антируският блок, следователно и участник в кампанията за противодействие на Русия в Черно море. Това, впрочем, обяснява антируската пропаганда, която масирано и непрекъснато водят медии у нас.

https://i0.wp.com/i1.ytimg.com/vi/FTsHrQ9Jv88/maxresdefault.jpg?w=640

Според Пол Антонопулос предстоящите натовски учения са изцяло насочени срещу Русия и ще се проведат непосредствено до нейните граници. Това е още едно доказателство и за усиленото милитаризиране на Румъния – тя се превръща в център на армията на САЩ за бъдеща военна ескалация срещу Русия. Което впрочем ни най-малко не допринася за укрепване на регионалната сигурност, а точно обратното: приближава ни до една бъдеща ядрена война. Първата и последната в човешката история – просто след нея вида Homo sapiens няма да го има.

Публична тайна е, че в последните десетилетия по русофобство Румъния се равнява с държавите от бившия социалистически лагер Полша, Латвия, Естония, Литва… В страната вече е разгърната една от най-мощните военни бази на САЩ в Европа, настанена е ключова система от американската „противоракетна отбрана“ – думи-прикрития (евфемизми), които ползват американците за да приспиват разума на все по-оглупяващото човечество. Истината е, че става дума не за защита, а за опит за мълниеносно разгромяване на Русия в евентуална Трета световна война. Впрочем точно Румъния, която изпрати войски да нападнат Съветския съюз през Втората световна война заедно с хитлеристите,  би трябвало да помни как завърши участието и в нея. Но явно тамошните власти не познават историята…

Лошото за нас е друго –  освен от русофоби, настанили се в родните коридори на властта, сега трябва да се притесняваме и за още нещо: за това, че сме толкова близко до Румъния. Просто смъртоносните странични ефекти от ударите на руските „Искандер“-и, ако се стигне дотам, няма как да замръзнат на границата ни с нея…