А на тях им плащат за да мълчат

А на тях им плащат за да мълчат

https://i0.wp.com/freesmi.by/wp-content/uploads/2020/10/1-149.jpg?w=640&ssl=1

Цифрите, които всеки ден ни предлагат медии наистина са повече от стряскащи. Узнаваме, че броят на заразените с Ковид-19 на планетата вече е над  40 милиона души, а на починалите от него –над 1 милион и 115 хиляди души.  Броят на прихваналите коварния вирус само в Европа в сравнение с предишната седмица се е увеличил с близо 34 на сто. Отделенията за реанимация и интензивна терапия в големите градове са запълнени вече над 90 на сто и скоро здравеопазването може да се окаже пред пълна катастрофа. Това дава основание на различни властимащи да ожесточават ограничителните мерки на фона на новата вълна от коронавируса – закриват се ресторанти, клубове, спортни зали… В Мадрид е въведено извънредно положение, в Париж и други големи градове на Франция – комендантски час.

Естествено, много хора приемат случващото се като драстично ограничаване на човешките им права. В автономната област Каталония (Испания) например, не работят вече над 44000 барове и ресторанти, а този сектор осигурява хляба на над 210000 жители. Само за две седмици загубите на техните собственици ще надхвърлят 780 милиона евро. Закрити са и салони за красота, сурови ограничения са въведени за броя на хората в спортните зали, магазините, учрежденията, пазарите и пр.

На този фон се увеличават тези, които подозират: цялата истерия около пандемията с коронавируса може да се окаже една грандиозна измама! И, че всъщност става дума за съзнателно и целенасочено „промиване на мозъци“, с цел да се осигурят огромни печалби най-вече на гигантите от  фармацевтичната индустрия.

Има ли логика за подобни нагласи? За съжаление, има. Лобито на т.н. БигФарма вече и осигури миларди долари „на зелено“ само за разработването на ваксини против Ковид-19. Нищо, че американската холдингова компания „Джонсън енд Джонсън“ (Johnson & Johnson – J&J) се провали в този процес – тя съобщи, че преустановява всякакви клинични изпитания на своята ваксина против коронавирус заради „необяснимо заболяване“ на доброволец. Неуспех съпътства и тази, създадена от друга голяма компания – англо-шведската AstraZeneca. Шансовете и да се появи на пазара никак не са големи – причината са възможни сериозни рискове от необичайни странични ефекти на тази ваксина. Но благодарение на несекващата нито за миг пропагандна истерия около Ковид-19 двете компании могат да са напълно спокойни за парите си. Само Европейската комисия поръча и авансово заплати на J&J за над 400 милиона дози от бъдеща нейна ваксина. Не е трудно да се изчисли за какви огромни пари става дума, ако се има предвид, че  цената само на една доза се очертава да е около 40 долара. Добре са си направили сметките и другите големи фармацевтични компании – ако евентуално се провалят в създаването на ваксина против коронавирус това никак няма  да ги ощети. Тяхното лоби в коридорите на властта вече им е осигурило предварително милиони долари от правителствата на много държави.

https://i0.wp.com/static.life.ru/tmp/GettyImages-1200519219-1587043049165.jpg?w=640&ssl=1

Реки от пари се леят сега в сметките на фармацевтичните компании и от всевъзможни лекарствени препарати. Работещи за тях манипулатори ги представят като отлични средства против Ковид-19. Без да споменават, разбира се, нито дума за това, че  те  могат да са много опасни за здравето на човека.

Така в началото на пандемията нашумя препарата хлорохин и свързаният с него хидроксихлорохин, в комбинация  с антибиотика азитромицин. Представители на нашия Националнен оперативен щаб за борба с коронавируса нееднократно ги популяризираха по време на пресконференциите си. За успеха им допринесе и факта, че лично ги препоръчваше американският президент Доналд Тръмп. Това едва ли е било случайно – The New York Times писа , че той всъщност има личен финансов интерес към Sanofi – френска корпорация, която произвежда Plaquenil, марковата версия на хидроксихлорохин. След подкрепата на управляващите в САЩ тамошната Администрация по храните и лекарствата спешно разреши на болниците да използват хлорохин и хидроксихлорохин. А компаниите, които произвеждат двете лекарства, стремително започнаха да увеличават производството и продажбите им. Само правителството на САЩ  закупи 29 милиона дози от това лекарство за борба с коронавируса. И родните властимащи отделиха немалко наши, на данакоплатците пари за закупуване на хлорохин и хидроксихлорохин.

Само дето те се оказаха не само безполезни, но определено и много опасни за здравето на човека. В Швеция спряха да предоставят хидроксихлорохин за лечение на коронавирус след като стана известно за нежелани странични ефекти на това лекарство. Проучвания, осъществени в Бразилия показаха, че хлорохинът и хидроксихлорохинът могат да  увеличат риска от  фатална сърдечна аритмия. Антибиотикът азитромицин в комбинация с хидроксихлорохин може да доведе до внезапна сърдечна смърт. И президентът на Американската медицинска асоциация д-р Патрис Харис сподели пред Асошиейтед прес, че има много висок риск  от тежки странични ефекти в прилагането на тези препарати.

А сега има нова мода при лечението на коронавируса у нас и по света – лекарството „Ремдесивир“. Нашите власти съобщиха, че са отделили над 2.1 милиона лева за закупуване на 2500 флакона на „Ремдисивир“ (цената на един флакон е 345 евро без ДДС). А световните медии съобщиха, че Америка е изкупила почти около 90 на сто от запасите от това лекарство през август и септември. Това означава, че до края на тази година другите държави ще са силно ограничени във възможността да получат лекарството. След заразяването на американския президент с коронавирус компанията-производител на „Ремдисивир“ – американската Gilead Sciences, започна широко да използва в рекламата си факта, че той е лекуван с него. А и самият Доналд Тръмп не пропусна да  посочи в голямото си интервю пред NBC News (подразделение е на американската телевизионна мрежа National Broadcasting Company), че се чувства отлично и защото е лекуван  с „Ремдисивир“.  Естествено, за радост на Gilead Sciences това даде нов тласък в търсенето на продукта и.

http://i.mycdn.me/i?r=AzEPZsRbOZEKgBhR0XGMT1RkYIOV1J-FqTpjBY20w5aX56aKTM5SRkZCeTgDn6uOyic

Но манипулаторите, работещи в нейна услуга, избягват да подчертаят, че ако в началото на паднемията Световната здравна организация препоръчваше горещо „Ремдисивир“ за лечение на Ковид-19, днес тя е на съвсем друго мнение. Спонсорирано от нея проучване, осъществено в 405 болници на 30 страни, с участието на повече от 11000 души показа: то е безполезно срещу коронавирус и не спасява пациента от смърт!

Подобни факти основателно будят у всеки трезвомислещ човек въпроса: а не е ли цялата тази тупурдия около пандемията с коронавируса съзнателно организирана, за да направи и без това богатите собственици на фармацевтични компании още по-богати?

Тези, които трябва да отговорят на този въпрос –  политици, журналисти, учени, различни медицински експерти избягват да го правят. Вероятно защото на огромната част от тях щедро им се заплаща от фармацевтичния бизнес точно за това: да  мълчат.