Армия от трансджендъри

Армия от трансджендъри

https://i0.wp.com/cdn.nur.kz/images/1200x675/pogudx61a48ab5ibc.jpeg?w=640&ssl=1

Високопоставен съветник на китайското правителство е заявил, че страната се е оказала пред много сериозна заплаха: национална криза на мъжествеността. Китайските момчета са били разглезени от домакини и учители от женски пол. В резултат на това те са станали чувствителни, плахи и женствени. Ако на този процес не се противодейства, то феминизацията на момчетата ще постави под заплаха оцеляването и развитието на китайската нация, е предупредил съветника на правителството на Китай.

През януари тази година китайското правителство е предприело и конкретни действия за да противодейства на тази тенденция. Тамошното министерство на  образованието е публикувало програма, наречена „Предложение за предотвратяване на феминизацията на подрастващите момчета“. Нейната цел е да се култивира мъжественост сред учениците.

Тази новина съобщи по една от най-популярните днес американски медии – Fox News, телевизионният водещ Тъкър Карлсън. Той я използва  като сравнение с това, което се случва сега в САЩ, след идването на власт на демократите. Карлсън цитира американския президент Джо Байдън, който говори за „големите успехи“ във въоръжените сили на Америка: създаване на бронекостюми, които са подходящи за жени; шиене на бойни униформи за жени; създаване на летна форма за бременни жени; актуализиране на изискванията за прически… Това ще изисква истинска промяна на културата и навиците, принуждаващи жените да се оттеглят от армията, е посочил президента.

Докато в армията на Китай наблягат на мъжествеността, то според Байдън американските въоръжени сили трябва да станат женствени – та нали вече не съществува разлика между мъжете и жените. За Карлсън това не е нищо друго освен пародия на въоръжени сили и на тяхната основна задача – да побеждават във войни.

Един от първите укази, който подписа в края на януари т.г. новоизбраният американски президент Джо Байдън, бе за отмяна на забраната във въоръжените сили на страната да служат трансджендъри. Това право те бяха получили през 2016 г. при управлението на Барак Обама, но Доналд Тръмп го отмени. Сред мотивите за неговото решение бе, че присъствието на войници с диагноза  ““полова дисфория“ негативно се отразяват на отбранителната способност на страната.

https://i0.wp.com/www.dw.com/image/19370145_304.jpg?w=640&ssl=1

Но новата администрация отхвърли тази забрана – трансджендърите могат да служат в армията, като за техния комфорт ще се полагат особени грижи. Тази тенденция се прояви още по времето на президентството на Барак Обама, продължител на чиято политика са сегашните управляващи в САЩ. В публичното пространство може да се намери официален документ на Министерството на отбраната на САЩ  от 30.09.2016 г., в който е описано как командирите на военни части да общуват с трансджендъри. В него се дават практически съвети, въпроси и отговори, сценарии на възможни ситуации. Като например: „Лейтенант Марти завърши прехода си и смени половия маркер в досието на въоръжените сили, където вече не е жена, а мъж. Лейтенант Марти не е имал операция за смяна на пола като част от прехода. Преди няколко седмици лейтенант Марти се обърна към командира си и каза, че е бременен“. Трнасджендърният военен е заявил, че би искал по време на тренировки по плуване да носи мъжки бански и никакви други дрехи.

Сега в американската армия усилено се осъществяват реформи за т.н. социална справедливост. Военен приоритет става „разнообразието“, реализира се  „култура на приобщаване“. И първата директира на новия военен министър генерал Лойд Остин, бе за необходимостта от сериозен подход към сексуалното насилие в армията. Това е обяснимо – та колкото повече са трансджендърите и хомосексуалистите в нея, толкова по-вероятно е да се случват подобни инциденти. При това не става дума само за жените, чийто дял е около 15 на сто от общият брой военнослужещи. Обект на нападение са и много мъже – средно около 10000 мъже всяка година се изнасилват в американската армия, много повече от пострадалите жени.

Тъкър Карлсън е напълно прав: не женствеността, а недостига на мъжественост е проблема на днешна Америка. Проучвания сочат, че две трети от младите американци са непригодни за военна служба. Те не стават за нея, защото са затлъстели, имат съдимост за особено тежки престъпления, нямат диплом за средно образование, пристрастени са към опиати и т.н. По оценки на Пентагона 71 на сто от 34 милиона млади хора на възраст от 17 до 24 години не могат да претендират за служба в армията. Половината от тях не са в състояние да покрият базови нормативи по физическа подготовка. Все по-сериозен проблем е и тяхното невежество. Тенденцията е ясно очертана: американските мъже деградират телесно, умствено, духовно…

Актуален ли е този проблем за НАТО, член на който е и нашата прекрасна Татковина? И още как – та този военен блок е под пълен американски контрол. Но същото се отнася и за Евросъюза – поредно доказателство за това е  приетата на 11 март т.г. от Европейския парламент резолюция, която го обяви за „свободна зона“ за ЛГБТИК (лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални, интерсексуални и странни). А това означава и широко разтваряне на вратите на въоръжените сили за тях.

https://i0.wp.com/cdn.iz.ru/sites/default/files/styles/900x506/public/news-2017-10/20171009_gaf_u39_749.jpg?w=640

Пример за това е Германия – нейният министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер внесе в парламента на страната проектозакон за реабилитация и правна защита на ЛГБТ-военнослужещите в немската армия. Той е озаглавен „Закон за рехабилитацията на войници, които са в неравностойно положение съгласно служебното право поради консенсусни хомосексуални действия, поради тяхната хомосексуална ориентация или поради тяхната полова идентичност“ (SoldRehaHomG). В сила  трябва да влезе в края на май т.г. Отбелязва се, че немските въоръжени сили систематично са дискриминирали хомосексуалните войници в продължение на десетилетия. Сега засегнатите ще бъдат обезщетени с еднакратна сума от 3000 евро.

Такива славни неща се случват в прекрасния Запад, за интегрирането ни към който родни демократи полагат неистови усилия вече трето десетилетие. Героизира се женствеността и нестандартната сексуална ориентация, а мъжествеността се демонизира всячески. Армиите на Запада, в това число и нашата (доколкото все още я имаме) ускорено се трансформират в посока на полово „разнообразие“, „социално равенство“, „политическа коректност“ и т.н. За разлика от въоръжените сили на Русия и Китай например, които се фокусират на мъжественост и победа в евентуални конфликти.

А, кои ще са печалившите от подобни промени и сами можете да прецените…