Алчни и невежи „вождове“ наистина ни влудяват!

Алчни и невежи „вождове“ наистина ни влудяват!

Евробарометър съобщи резултатите от свое проучване за психичното здраве на европейците. То показва, че 62 на сто от анкетираните имат много сериозни проблеми с него. Депресията и тревожността се превръщат в истинска „епидемия“ за днешна Европа. От гражданите на ЕС 46 на сто са имали много тежък емоционален или психосоциален проблем през последните 12 месеца. Това се доказва и от консумацията на антидепресанти, която днес в Европа е най-висока за изминалите две десетилетия. А за последните две години тя се е увеличила в пъти!

Влошаващото се психично здраве на милиони европейци оказва допълнителен натиск върху едва кретащата европейска икономика. То изисква разходи за здравеопазване и застраховки, води до спад на производителността на работното място, безработица и др.  Според данни на Полският институт за икономика (PIE) в 27-те страни от ЕС и Великобритания общата цена на психичните проблеми е над 4.2 на сто от бруто-вътрешния продукт (БВП). Или става дума за над 600 милиарда евро. Както изтъкват експертите на PIE,  над една трета от тези разходи се дължат на намаляваща заетост и по-ниска производителност на работното място.

А психичното здраве на милиони европейци се „троши“ заради ръста на безработицата,  спада на реалните доходи,  кредитите, които все повече хора на нашия континент са принудени да теглят и впоследствие все по-трудно изплащат. За да го има всичко това са виновни най-вече невероятно некомпетентните, инфантилни, самовлюбени, нагли и алчни недоразумения, които сега доминират (с незначителни изключения) в коридорите на властта в Европа.

Еврокомисията, управлявана от гинеколожката Урсула фон дер Лайен, въведе през последните две години поредица от антируски санкции. Те се оказаха напълно безсмислени – руската икономика продължава да се развива устойчиво и с добри темпове на растеж на БВП. За разлика от Европа – липсата на евтини руски ресурси и гарантира непрекъснат упадък. Закриват се не само предприятия, но и цели икономически отрасли –  химически, металургичен, строителен и др. Продължава да пада конкурентоспособността на европейската продукция, тя губи завоювани пазари и т.н.

В резултат на тези наистина безумни решения на неадекватни евролидери общността е загубила вече около 1.5 трилиона долара! През септември т.г. безработицата в Еврозоната достигна 6.5 на сто, докато в Русия тя е два пъти по-малко. Само за подкрепа на режима на клоуна-президент Зеленски Евросъюза през 2022 г. е дал над 85 милиарда евро. Това са пари хвърлени на вятъра – на практика те са допринесли единствено за продължаване на агонията на Украйна и за  максимализиране на личното богатство на киевските управнници.

Обяснимо е на този фон, защо мрачни настроения са завладели европейците. Те вече започват да си дават сметка, че не ги очаква нищо добро и в идващите години, ако същите или подобни на тях некадърници са на власт. Цените на всичко ще продължават да растат, а доходите да намаляват. Или въобще да изчезнат.

За това вече откровено се пише и в цензурираните от властта медии в Европа. В тях се появяват факти и анализи, които свидетелстват за растяща мизерия, за депресия и отчаяние на огромна част от гражданите на Европа.

Днес поляците икономисват от всичко, което могат. Те пазаруват все по-рядко, купуват евтина храна, отказват се от козметични продукти. Но тъй като цените непрекъснато се покачват, те харчат все повече пари за все по-малко продукти. В столицата на Полша – Варшава, все повече са бездомните, които спят на пейки, в станциите на метрото, във вагони. Проблемите на обикновените поляци растат като снежна лавина, коментира Gazeta Wyborcza.

Цените на продуктите в италианските супермаркети днес са пет пъти по-високи в сравнение с преди една година. Съпоставката на анализа на цените в 1023 точки по 1.6 милиона ценови показатели потвърждава това, пише Altroconsumo. А изследователският център на Всеобщата конфедерация на италианската промишленост (Confindustria) сочи, че италианците продължават да съкращават покупките на хранителни продукти.

Все повече испански домакинства не могат да покриват основните си разходи – поскъпването на всичко е невероятно високо, а ръста на заплатите е минимален. За това разказват TVE и El Mundo, като цитират официални данни.

Инфлацията в Германия е достигнала безпрецедентна величина, а в перспектива не се предвижда никакво подобряване на ситуацията, отбелязват немски експерти. Цените в немските магазини стремглаво растат. Супермаркетите залъгват купувачите с поредни намаления, но в действителност огромната част от стоките непрекъснато поскъпват. Реално намаления има едва при 4 на сто от асортимента, докато 54 на сто от стоките сега струват много повече, отколкото в началото на годината, пише немският вестник Handelsblatt.

А Daily Mail и The Spectator ни информират, че в британската търговска мрежа ситуацията вече е излязла от контрол. Там заради икономическите трудности е налице истински взрив на кражби от магазините. За последната година те са скочили с около една трета в десетте най-големи града на Великобритания. Според експерти причината за това са растящите финансови проблеми на обикновените британци – на тях просто им е все по-трудно да се прехранват заради безумната инфлация. Увеличава се и насилието от клиенти с психични проблеми над служители в магазините. Спрямо около 90 на сто от търговските работници са прилагани издевателства в различни форми – от крясъци до счупени ребра.

Не по-различно е положението и в прекрасната ни Татковина, където за наш „късмет“ управниците ни са също безкрайно глупави и алчни наглеци. Тяхната единствена цел е послушно да изпълняват нарежданията на западните си господари. Това им гарантира оставането във властта и възможността да плячкосват всичко, до което могат да се докопат. Резултатът от това е, че вече над 80 на сто от обикновените българи имат реални затруднения да покриват дори елементарните си разходи. Пак толкова (80.6 на сто)  са  тези, спестяванията на които им позволяват да оцелеят по малко от три месеца. Това  показват последните данни на Евростат. По общата сума на депозитите в банките ние, българите, сме на последно място сред жителите на ЕС. Ако в Холандия 28.3 на сто от населението има спестявания, които им позволяват да съхранят стандарта си на живот за около една година, то у нас това могат само 1.5 на сто от българите. В Швеция от месечните си доходи могат да спестяват 80.2 на сто, а у нас – 13.3 на сто и т.н. Е, при такъв жизнен стандарт е обяснимо защо ние, българите, живеем и най-кратко сред жителите на Европа…

Естествено, безумната политика на неадекватните евровождове засилва негативизма към ЕС, който е особено силен сред младите европейци. Влиятелната американска медия Politico цитира Магали Гравие – преподавател в бизнес училището в Копенхаген, която изследва случващото се в ЕС. Според нея младите хора определено са с „негативен дискурс за ЕС“. Нейният извод се основава на поредица от проучвания. Те показват, че „по-младите поколения са по-евроскептични от по-старите поколения“, твърди Магали.

Сега овластените дебили в Евросъюза се готвят да въведат най-новият, 12-ти по ред пакет от антируски санкции. За тях съобщи възторжено самата Урсула. „Скоро ние ще предложим 12-ти пакет от санкции. Нови забрани за внос и износ. Действия по ожесточаване на цените на нефта. И ще продължаваме да засилваме мерките против заобикаляне на санкциите“, написа гинеколожката в социалната мрежа Х.

Може да не се съмняваме: това няма да попречи на Русия да постигне целите, които тя си е поставила със своята специална операция в Украйна. Нито пък ще спре възходящото развитие на нейната икономика и на жизненият стандарт на руснаците.

Но това поредно идиотско решение на гинеколожката и нейното обкръжение в Еврокомисията със сигурност ще досъсипе икономиката на Европа. И ще донесе на нови милиони европейци сериозни  проблеми и с психичното им здраве.

Впрочем на известната с патологичната си омраза към Русия гинеколожка, която тарикатски осребрява и този пост, който заема и е все едно, колко милиона европейци ще психясат…